En mye tøffere SUV

Ingen av de mindre SUV-ene matcher plassfølelsen.

GOD KVALITET: Interiøret har en opplevd kvalitet som er milevis foran det Hyundai leverte for bare noen få år siden. Foto: Hyundai
GOD KVALITET: Interiøret har en opplevd kvalitet som er milevis foran det Hyundai leverte for bare noen få år siden. Foto: Hyundai Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige generasjon Hyundai Santa Fe var en relativt populær bil her til lands for noen år siden. Den bød på god plass til en overkommelig pris, og plasserte seg på mange måter i samme prissegment som de dyrere kompakt-SUV-ene, men hadde mye bedre plass. Det hjalp også på salget at den var tilgjengelig som varebil.

Til høsten kommer det en ny modell på markedet, og vi har prøvekjørt nyheten.

Det første som slår oss, er at bilen ser mye tøffere ut enn tidligere. I likhet med resten av Hyundais modellprogram, har bilen fått et utseende som faktisk har et visst særpreg. Det var ikke alltid tilfelle tidligere. Idet vi tar plass på innsiden, er det følelsen av plass som overrasker mest.

Med en lengde på rett under 4,7 meter er ikke bilen mer enn 15-20 centimenter lengre enn en gjennomsnittlig kompakt-SUV. Følelsen disse ekstra centimeterne gir, bidrar til en plassfølelse som ingen av de mindre SUV-ene er i nærheten av å matche.

Det finnes også en lengre versjon med sju seter, men akkurat når denne kommer, er litt uklart i skrivende stund. Denne er enda ti centimeter lengre, og vil kunne gjøre Santa Fe til et aktuelt alternativ til biler som Ford Galaxy og Volkswagen Sharan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer