En ny Land Rover er langt fra hverdagskost

Får et helt nytt navn.

HØYE FORVENTNINGER: I forhold til det øvrige produktspekteret til Land Rover, holdt ikke Freelander lenger mål. Men nå blir det andre boller, med nye Discovery Sport. Foto: LAND ROVER
HØYE FORVENTNINGER: I forhold til det øvrige produktspekteret til Land Rover, holdt ikke Freelander lenger mål. Men nå blir det andre boller, med nye Discovery Sport. Foto: LAND ROVER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Nå kan Freelander omsider gå i glemmeboken. Her kommer en flunkende ny innstegsmodell i Land Rover-modellrekken hvor bruddet med fortiden er tydelig gjennom valget av et helt nytt navn på bilen: Discovery Sport.

Modellfamilie Den knyttes altså image-messig opp mot storebror Discovery som er i sin 4. generasjon per i dag. Neste år kommer for øvrig 5. generasjon, som blir en helt ny modell. Discovery Sport skal ifølge produsenten være det første medlemmet i en voksende familie av Discovery-modeller. Dette understrekes ved at det på fremsiden av panseret ikke står «Land Rover», men «Discovery».

Forventningspress Land Rover har lagt listen høyt i SUV-klassen, der de utmerker seg som en av de beste konstruktørene. Det konstaterte vi senest under lanseringen av nyeste generasjon Range Rover Sport. Også når det gjelder kvalitetsundersøkelser/driftssikkerhet, har den britiske SUV-spesialisten gjort det langt bedre de siste årene enn tidligere.

Det er derfor ikke rart at det knytter seg store forventninger til nykommeren og det har lenge vært spekulert og fantasert om neste generasjon «kompakt»-Land Rover. Vi brakte vår første sak om den allerede i mars 2013.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer