RÅSKINN: Audi S8 plus ser kanskje ikke ut som noe råskinn, men 0-100 er unnagjort på 3,8 sekunder. Det er fort, veldig fort.  Foto: AUDI
RÅSKINN: Audi S8 plus ser kanskje ikke ut som noe råskinn, men 0-100 er unnagjort på 3,8 sekunder. Det er fort, veldig fort. Foto: AUDIVis mer

En så stor bil kan fort bli vulgær, men Audi har ikke gått over grensa

Audis nye flaggskip er ikke akkurat beskjeden.

(Dinside): Tida hvor det var et klart skille mellom fart og luksus er nå helt klart forbi.

For med 0-100 på 3,8 sekunder og en toppfart på 305 km/t, tar S8 plus opp kampen med blant annet Mercedes S65 AMG.

Noen stor overraskelse er likevel ikke dette.

Med biler som Porsche Panamera Turbo S, Mercedes S63 og S65 AMG har man jo allerede vist hvordan man kan kombinere luksus, størrelse og ytelser i en og samme bil.

Les også: Vi har kjørt nye Audi A8

BMW har latt seg vente på, men hvem vet, kanskje kommer det en BMW M7 i nærmeste framtid?

Nå har hvert fall Audi meldt seg på i kampen.

Les også:
Mercedes S63 AMG Coupe

Med akselerasjon fra 0-100 km/t på 3,8 sekunder, og en toppfart på opp til 305 km/t er den nye plus-utgaven av Audi S8 et godt eksempel på at fart ikke trenge rå gå på bekostning av luksus.

Ulv i fåreklær Audi S8 plus er altså flaggskipet til den tyske bilprodusenten, og den store limousinen er en fin kombinasjon av sportslighet og luksus, samtidig som den framstår som diskré og tilbakeholden.

SMÅ HINT: Du skal kikke nøye på en S8 plus for å se hva som skiller den fra vanlige S8. Men den sorte lille spoileren, og de to settene med doble enderør gir deg et lite hint om hvilket udyr som hviler under det snille ytre. Foto: AUDI
SMÅ HINT: Du skal kikke nøye på en S8 plus for å se hva som skiller den fra vanlige S8. Men den sorte lille spoileren, og de to settene med doble enderør gir deg et lite hint om hvilket udyr som hviler under det snille ytre. Foto: AUDI Vis mer

Noen vil kanskje hevde at bilen ser litt for ordinær ut, sett i forhold til ytelsene den kan skilte med, men det er mange som foretrekker en ulv i fåreklær. For kjennerne er det likevel lett å se hvordan S8 plus skiller seg fra en vanlig Audi S8.

Detaljer som spoileren på bakluka, bladene på frontspoileren og luftinntakene og speilhusene, kan leveres i karbon.

Singleframe-grillen er matt sort, mens andre elementer har sort høyglans.

Audi har likevel ikke gått over grensa, en så stor bil kan også fort bli vulgær om man blir for ivrig med de kosmetiske inngrepene.

Stor motor Under det enorme panseret sitter en 4 liters V8 TFSI-bensinmotor med hele 605 hestekrefter. Det er 85 hk mer enn i den vanlige Audi S8.

Den modifiserte biturbo-motoren har et dreiemoment på 700 Nm, som med overboost-funksjon øker til 750 Nm ved full belastning.

0-100 er forbedret med 0,3 sekunder fra en vanlig S8, og er nå unnagjort på imponerende 3,8 sekunder. Toppfarten er elektronisk sperret på 250 km/t, men kan økes til 305 km/t dersom kundene ønsker det.

Dynamikk-pakken, som man må ha om man ønsker maks toppfart, inkluderer også keramiske bremser og et sportseksosanlegg som er modifisert av quattro GmbH.

Det skal gi S8 plus en vakker og sint V8-lyd.

8 trinn og mange valg De massive kreftene fordeles via en 8-trinns Tiptronic automatgirkasse og quattro permanent firehjulsdrift. Den adaptive luftfjæringen sørger for både komfort og sportslighet, alt ettersom hva du ønsker.

STORFINT SELSKAP: Audi bekrefter nå at Audi S8 plus vil komme for salg i høst. Den har over 600 hester og vil ta opp kampen med Mercedes S65 AMG og Porsche Panamera Turbo S. Foto: AUDI
STORFINT SELSKAP: Audi bekrefter nå at Audi S8 plus vil komme for salg i høst. Den har over 600 hester og vil ta opp kampen med Mercedes S65 AMG og Porsche Panamera Turbo S. Foto: AUDI Vis mer

Felger kan leveres helt opp til 21 ", og blant standardutstyret finner man Matrix LED-lysteknologi, skinn- og alcantara-interiør og MMI navigasjon plus med MMI touch og BOSE høyttalersystem.

Florettsølv mattlakk er eksklusivt tilgjengelig for nye Audi S8 plus. Videre er alle fargene som tilbys på Audi S8 er også tilgjengelig på S8 plus.

Interiøret er i sort skinn og alcantara med røde kontrastsømmer og designelementer i sort pianolakk og aluminium.

Stiv pris Bilen kan bestilles til høsten, men prisen er enda ikke klar. Den vanlige Audi S8 med 520 hk har i dag en pris fra kr 1 687 500.

Det betyr at du bør belage deg på å punge ut med enda mer, om du akter å gå til anskaffelse av en Audi S8 plus.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

ELEGSNT: Audi har ikke gått amok verken med eksteriør eller interiør. De har valgt en stilig og nøytral, men lukseriøs linje på interiøret. Akkurat slik det bør være. Foto: AUDI
ELEGSNT: Audi har ikke gått amok verken med eksteriør eller interiør. De har valgt en stilig og nøytral, men lukseriøs linje på interiøret. Akkurat slik det bør være. Foto: AUDI Vis mer