En saftig bløtkake fylt med masse krem og friske bær er en sikker vinner 17. mai

Når nasjonaldagen skal feires tar Arne Brimi fram sine beste kakeoppskrifter.

BRIMIS MAIKAKE: Denne fristende bløtkaka er fylt med friske bringebær og vaniljekrem, og pyntet med kandiserte bjørkekvister - delikat kakepynt som du fint kan lage selv.   FOTO: METTE MØLLER
BRIMIS MAIKAKE: Denne fristende bløtkaka er fylt med friske bringebær og vaniljekrem, og pyntet med kandiserte bjørkekvister - delikat kakepynt som du fint kan lage selv. FOTO: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ei høy og saftig bløtkake fylt med masse god krem og friske bær er en av kokkens favoritter, og den klassiske bløtkaka er et fast innslag på dessertbordet på Vianvang.

Les også: Slik får du bløtkaken passe bløt.

Pyntet med kandisert bjørk - Jeg forbinder bløtkake med fest, og nå i mai er det mange festdager, og mange flotte kakebord skal dekkes. Da er det inspirerende å legge litt ekstra arbeid i kakepynten.

17.mai er dagen for kaker, pølser og is. Slik imponerer du med pølsene.

Friske bær tett i ett er flott pynt, og her på Vianvang er det mange kreative kokker. Årets maikake pyntes blant annet med kandiserte bjørkekvister, sier Arne Brimi. Bjørkevistene er nyplukket og bladene nyutsprungne, og de lysegrønne små bladene er delikat dekket av sukker.

Dette er kakepynt du enkelt kan lage hjemme.

Plukk noen fine bjørkekvister. Rør sammen eggehvite og dypp kvistene godt i hviten før du legger dem utover et bakepapir.

Så drysser du over sukker i alle kriker og kroker. Kvistene skal bare ligge og tørke noen timer i romtemperatur - og kakepynten er ferdig.  Dynket med hylleblomst - Når de kandiserte bjørkekvistene er helt tørre, kan de fint oppbevares noen dager i en lufttett boks. Så kakepynten kan du lage i stand på forhånd, sier Brimi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer