BRIMIS MAIKAKE: Denne fristende bløtkaka er fylt med friske bringebær og vaniljekrem, og pyntet med kandiserte bjørkekvister - delikat kakepynt som du fint kan lage selv.   FOTO: METTE MØLLER
BRIMIS MAIKAKE: Denne fristende bløtkaka er fylt med friske bringebær og vaniljekrem, og pyntet med kandiserte bjørkekvister - delikat kakepynt som du fint kan lage selv. FOTO: METTE MØLLERVis mer

En saftig bløtkake fylt med masse krem og friske bær er en sikker vinner 17. mai

Når nasjonaldagen skal feires tar Arne Brimi fram sine beste kakeoppskrifter.

Ei høy og saftig bløtkake fylt med masse god krem og friske bær er en av kokkens favoritter, og den klassiske bløtkaka er et fast innslag på dessertbordet på Vianvang.

Les også: Slik får du bløtkaken passe bløt.

Pyntet med kandisert bjørk - Jeg forbinder bløtkake med fest, og nå i mai er det mange festdager, og mange flotte kakebord skal dekkes. Da er det inspirerende å legge litt ekstra arbeid i kakepynten.

SAFTIG FORMKAKE: Denne saftige formkaka kan fint lages et par dager før servering, og smaker godt både med litt pisket krem og et glass rabarbrasaft til. FOTO: METTE MØLLER
SAFTIG FORMKAKE: Denne saftige formkaka kan fint lages et par dager før servering, og smaker godt både med litt pisket krem og et glass rabarbrasaft til. FOTO: METTE MØLLER Vis mer

17.mai er dagen for kaker, pølser og is. Slik imponerer du med pølsene.

Friske bær tett i ett er flott pynt, og her på Vianvang er det mange kreative kokker. Årets maikake pyntes blant annet med kandiserte bjørkekvister, sier Arne Brimi.
 
Bjørkevistene er nyplukket og bladene nyutsprungne, og de lysegrønne små bladene er delikat dekket av sukker.

Dette er kakepynt du enkelt kan lage hjemme.

Plukk noen fine bjørkekvister. Rør sammen eggehvite og dypp kvistene godt i hviten før du legger dem utover et bakepapir.

Så drysser du over sukker i alle kriker og kroker. Kvistene skal bare ligge og tørke noen timer i romtemperatur - og kakepynten er ferdig.
 
Dynket med hylleblomst - Når de kandiserte bjørkekvistene er helt tørre, kan de fint oppbevares noen dager i en lufttett boks. Så kakepynten kan du lage i stand på forhånd, sier Brimi.

Rabarbra hører også med på kakebordet i mai.

Mai er måneden da vi for alvor begynner å spise ute. Visste du at Oslo fra mai år får rullende matmarked?

Arne Brimi serverer gjerne ei saftig formkake med raust med rabarbra, og et glass nylaget rabarbrasaft ved siden av.

Kaka dynkes med hylleblomstsaft, noe som gir en spennende smak sammen med den syrlige rabarbraen.
 
- Server gjerne pisket krem til. Og husk, kremen blir aller best når den piskes for hånd, sier Brimi.