VELKOMSTDRINK: Her får du en kul oppskrift på velkomstdrink. Foto: Erik Hannemann
VELKOMSTDRINK: Her får du en kul oppskrift på velkomstdrink. Foto: Erik HannemannVis mer

En skikkelig velkomstdrink

Tre forslag til en herlig velkomstdrink.

Velkomstdrink! Finnes det noe hyggeligere enn å bli stukket et herlig glass i hånden av en smilende vert?

En velkomstdrink kan være mye forskjellig. Poenget med den er å skape et sted å ha hendene for nervøse eller oppspilte gjester - og selvsagt å få opp humøret!

Vanligste velkomstdrink Og det vanligste er kanskje å servere noen gode bobler (sjekk testen vi gjorde av cava - og du: vær smart og kjøp inn før jul til nyttårsaften!).

Det finnes et stort utvalg av musserende viner som fungerer utmerket som velkomstdrink. De tre vanligste er:

• Cava, fra Spania • Crémant de Bourgogne, fra Frankrike • Prosecco, fra Italia (test kommer snart!)
Alle disse tre typene er langt billigere enn champagne. Den aller billigste champagnen koster 203,50 - og den må man bestille (gjør det her). Ellers får du mange musserende viner til under 120.

For å vippe opp festfaktoren (men ikke nødvendigvis stilighetsfaktoren) kan du lage en kir royal. Det er en klassisk velkomstdrink hvor du har litt crème de cassis (solbærlikør) nederst i glasset og så fyller du på med champagne - eller noen rimeligere bobler.

Lag velkomstdrinken selv Men så er det drinkene man lager selv! Hva som er populært i velkomstdrinkenes verden svinger voldsomt. Plutselig dukker en drink opp i en populær TV-serie - og så skal alle ha den. Cosmopolitan, for eksempel. Jeg må skynde meg å si det: Selv om mange tenker på den som en jentedrink, er dette en kul drink som passer både for jentene i «Sex og singelliv» og menn som har sans for gode dråper.

Den jeg har lyst til å slå et slag for i dag, er en velkomstdrink jeg med stort hell har laget selv.

Den kan være enkel, men jeg liker å gjøre litt mer ut av det. Så derfor kjøper jeg epler, kjører dem i kjøkkenmaskin og siler saften gjennom et kjøkkenhåndkle. Så blander jeg det med vodka (eller calvados - sjekk testen vår her!) og har i litt appelsinskall.

Du finner tre forslag til velkomstdrink nedenfor.

Nå kan festen begynne!

PS Et lite tips til slutt: Mange har konjakk i skapet. Du kan også lage en utmerket velkomstdrink med konjakk. Bare se her.

Les også:
Slik blir ribbe perfekt
Her er oppskriftene på alle julekakene
Pannekaker med ny topp
Slik lager du perfekte muffins

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.