VINTER I STELLENBOSCH: Det er først og fremst vinområdene Stellenbosch i sør og Swartland i vest som de seinere åra har pekt seg ut som de mest interessante kvalitetsmessig, men det produseres også spennende viner i mindre områder som Walker Bay, Elgin, Wellington, Paarl og Franschhoek. I bakgrunnen sees Simonsberg, en fin vinterdag. Foto: Harry Beugelink / Shutterstock / NTB Scanpix
VINTER I STELLENBOSCH: Det er først og fremst vinområdene Stellenbosch i sør og Swartland i vest som de seinere åra har pekt seg ut som de mest interessante kvalitetsmessig, men det produseres også spennende viner i mindre områder som Walker Bay, Elgin, Wellington, Paarl og Franschhoek. I bakgrunnen sees Simonsberg, en fin vinterdag. Foto: Harry Beugelink / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

En sørafrikansk
sekser til god pris

Sør-Afrika er et vinland i sterk utvikling. Sørafrikansk vin er veldig populær i Sverige, men foreløpig litt begrenset salg i Norge.

Her i landet er det fortsatt et relativt begrenset salg av sørafrikansk vin, mens det for eksempel i Sverige har vært det mestselgende vinlandet på Systembolaget i en årrekke. Det produseres et stort antall intetsigende volumvin i landet, men også viner av topp kvalitet.

Sør-Afrika produserer både musserende, hvite og røde viner, men det er de røde som har fått mest internasjonal oppmerksomhet. Tidligere var det den lokale druen pinotage som hadde i oppgave å sette sørafrikanske viner på kartet og fungere som landets fanebærer på rødvinssiden. Problemet med dette er druens iboende egenskaper (eller mangel på sådan) som resulterer i alkoholrike, jordlige og animalske viner med et karakteristisk preg av brent gummi.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøveperiode*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55/uke)) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

60% rabatt**

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr per 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449 kroner/6 måneder) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (55kr/uke).
  • **Fornyes til normalpris etter gratisperioden (449kr/6 mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.