NYE VINOMRÅDER:  Méntrida, Ribeira Sacra, Bierzo og Toro lager flotte rødviner. Her fra Sildalen i Ribeira Sacra, Galicia. Foto: M & M VALLEDOR / NTB SCANPIX
NYE VINOMRÅDER: Méntrida, Ribeira Sacra, Bierzo og Toro lager flotte rødviner. Her fra Sildalen i Ribeira Sacra, Galicia. Foto: M & M VALLEDOR / NTB SCANPIXVis mer

En spansk en: Sekservin til drøye hundrelappen

Det er ikke bare vinstilen som er i endring i Spania. Nye vinområder og druer dukker også opp.

Spania har i mange år vært en favoritt blant nordmenn.

Rioja har i særdeleshet vært den store eksponenten for dette og dominert salget av spansk vin her i landet.

Tradisjonelle vinhus med lang fatlagring og tydelig eikepreg på vinene har vært normen, og er nå hva nordmenn flest forbinder med spansk vin generelt.

Yngre vinmakere Heldigvis er det nå en tydelig satsing fra yngre vinmakere med en mindre fatdominert og mer fruktdreven stil i sikte.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Det er ikke bare vinstilen som er i endring i Spania.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn