En sunn livsstil kan redusere demensrisikoen

En ny britisk studie viser at kosthold og mosjon kan redusere faren for å få demens. Folkehelseinstituttet mener dette er gode nyheter.

GODT FOR KROPPEN: Forskerne anbefaler fisk to ganger i uka, for eksempel i form av salat med kokt ørret og syltete grønnsaker.  Foto: Mette Møller
GODT FOR KROPPEN: Forskerne anbefaler fisk to ganger i uka, for eksempel i form av salat med kokt ørret og syltete grønnsaker. Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under konferansen Alzheimer's Association International Conference i sommer, la et forskerteam fra University of Exeter fram resultater fra en ny, omfattende studie. Forskningsartikkelen ble publisert i JAMA (Journal of the American Medical Association) 14. juli i år. Forskerne har undersøkt hvordan livsstil kan redusere risikoen for å få demens, selv blant dem som har høy genetisk risiko for å utvikle sykdommen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer