ATTRAKTIVT TILBUD: Flickr gir deg 1000 GB gratis og har nå oppgradert tjenesten sin på flere punkter. Foto: FLICKR
ATTRAKTIVT TILBUD: Flickr gir deg 1000 GB gratis og har nå oppgradert tjenesten sin på flere punkter. Foto: FLICKRVis mer

En svært god pakke fra en av verdens største fototjenester

Flickr gir deg hele 1000 gigabyte gratis lagring, i tillegg får du en magisk søkefunksjon.

Dinside.no: Det finnes etter hvert mange tilbydere av lagringsplass på nettet, men få kan skilte med gratispakken Yahoo tilbyr på sin Flickr-tjeneste, som de kjøpte opp for ti år siden:

Her får du nemlig 1000 GB lagringsplass uten å betale.

Det er rett og slett svært mye, og sannsynligvis nok lagringsplass for de aller fleste av oss.  Det tilsvarer for eksempel hele 200.000 bilder om vi antar en gjennomsnittlig størrelse på 5 MB per bilde.

Skulle behovet være enda større, tilbyr Flickr et Pro-abonnement til 25 dollar i året, snaue 200 kroner, som da gir deg ubegrenset med lagringsplass.

Oppdaterte apper Før helga ble tjenesten kraftig oppdatert. Nytt er programmet Flickr Uploadr, som kan lastes ned på Windows eller til OS X.

Den lar deg enkelt velge hvilke mapper på maskinen du vil laste opp til Flickrs tjeneste, og mappene blir overvåket slik at nye bilder som legges til automatisk lastes opp. Har du Mac, kan den også ta backup av alle bildene du har i den nye Bilder-appen.

Appene for iOS og Android har også fått en oppussing og kan dessuten sørges for at alle bilder på telefonen blir lastet opp til Flickr, både de du allerede har på telefonen og de du tar i fremtiden. Standardvalget er at dette gjøres når du er koblet til et trådløst nettverk, men du kan også bruke mobildata om du ønsker.

Bildene som lastes opp forblir private slik at kun du kan se dem, men tjenesten tilbyr deg selvsagt å dele bildene dine med andre.

LES OGSÅ: Lag kollasjer med Instagram

Magisk søk Den kanskje største nyheten er imidlertid Flickrs nye søkefunksjon.

For - å finne frem til ett enkelt bilde kan være vanskelig om du har titusenvis av dem.

Men Flickr har nå fått svært avansert funksjonalitet for automatisk å kategorisere bildene dine.

Når du laster opp bilder til tjenesten, setter Flickrs algoritmer i gang med å analysere dem. Blant annet kan den skille på ulike typer dyr, hva som er portretter og landskapsbilder, hvorvidt et bilde er en skjermdump, hvor og når bildet er tatt og så videre.

Det er flere enn 60 slike kategorier, men utviklerne har laget tusenvis som fortsatt testes før de lanseres.

Ifølge Wired kan du da skrive «That one photo, from last Halloween, with the dog and my daughter» og få opp bildet du leter etter.

I tillegg har det nå blitt mulig å merke flere bilder og så laste dem ned i én zip-fil - tidligere måtte du laste ned enkeltbilder.

Flickr finner du på flickr.com.

LES OGSÅ: Syv fototabber du bør unngå

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

LAST OPP: Med Flickr Uploadr kan du definere hvilke mapper på maskinen du vil laste opp til Flickrs tjeneste.
AUTOMATISK: Flickr analyserer bildene du laster opp slik at du lett kan finne tilbake til landskapsbilder, bilder du har tatt av hunden din eller de du tok på julaften.
ATTRAKTIVT TILBUD: Flickr gir deg 1000GB gratis og har nå oppgradert tjenesten sin på flere punkter. Foto: FLICKR