En svært spennende Kina-SUV

Her kommer en bil konkurrentene bør frykte.

TIDSRIKTIG PROFIL: Med høyere bakkeklaring og tøffe detaljer gjør Qoros seg klar til å entre markedet med sin City SUV. Foto: QOROS
TIDSRIKTIG PROFIL: Med høyere bakkeklaring og tøffe detaljer gjør Qoros seg klar til å entre markedet med sin City SUV. Foto: QOROS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Sist vi omtalte Qoros nye SUV var den lite annet enn en spennende skisse. Men nå har vi fått mer fakta. Og her er det mye å glede seg over.

Tar en Subaru? Den nye modellen til det kinesisk-israelske merket heter Qoros 3 City SUV 1.6T, og har antagelig blitt inspirert av Subaru XV. Den bilen er nemlig en så hevet og modifisert utgave av nyeste Impreza at den fremstår som en egen SUV-modell, og ikke bare en «cross»-tilpasning.

Smak og behag kan alltid diskuteres, men førsteinntrykket er at Qoros har lykkes bedre enn Subaru.

Utgangspunktet for Qoros nye modell er kompaktkombien Qoros 3 Hatch, som har fått økt bakkeklaringen med nesten 7 centimeter. SUV-versjonen har også større hjuldimensjon og den har en del attributter som hører SUV-verdenen til, eller snarere crossover-verdenen. For det er den kategorien denne bilen helt tydelig tilhører.

Lengre enn Qashqai Om Qoros 3 City SUV er relativt høyreist, er den fortsatt kompakt og har dimensjoner i øvre sjikt av C-segmentet, populært kalt Golf-klassen. Lengden er 445 centimeter. Det er omtrent som en Ford Focus, men også større enn kompakte SUV-er på markedet som Mitsubishi ASX eller nye Nissan Qashqai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer