GRILLET SJARM: Det er en egen sjarm og smak med mat som har vært innom grillen. Sørfranske viner besert på grenache eller syrah skiller seg ut som gode allroundere til grillmat. Foto: NTB Scanpix
GRILLET SJARM: Det er en egen sjarm og smak med mat som har vært innom grillen. Sørfranske viner besert på grenache eller syrah skiller seg ut som gode allroundere til grillmat. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vintest

En syrah-/grenache-blanding får terningkast seks og går godt til grillmat

Grilling bidrar hovedsakelig med to elementer smaksmessig. En karamellisert sprø overflate og røykpreg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Grilling på terrassen eller i parken hører sommeren til og er en fast ingrediens om været tillater det. Fra pølser på engangsgrillen til en saftig entrecote på en ordentlig kullgrill er det uansett en egen sjarm og smak med mat som har vært innom grillen.

Grilling bidrar hovedsakelig med to elementer smaksmessig. En karamellisert sprø overflate og røykpreg.

I tillegg har vi tradisjon for å bruke garnityr og saus som forsterker denne smaken ytterligere.

Mengden av smak avgjørende

Ingredienser som mais og barbecuesaus er vanlig og er med på å gi maten klassisk «grillpreg» så vel som sødme.

Ved valg av vin er det mengden av disse smakene så vel som type kjøtt eller fisk som er avgjørende.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn