OPPSKRIFT PÅ POTETSALAT: Denne potetsalaten anbefales, og er derfor lur å prøve. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ POTETSALAT: Denne potetsalaten anbefales, og er derfor lur å prøve. Foto: Erik HannemannVis mer

En ukemeny du liker

Her kommer oppskriftene for hele uka.

Hver mandag lager jeg nye forslag til ukemenyer. Det begynte bare med en sak, men så var det så mange som likte dem (som man kan se på Facebook).

På denne ukens meny ble det plass til tre klassikere (en salat, en pasta og en kyllingoppskrift). Og så er det en fin-fin oppskrift på rundstykker som fungerer som ren nostalgi for mitt tilfelle (fredag var det alltid rundstykker og pålegg hos oss).

På lørdag serveres en mektig bacalao. God uke!

SALADE NIÇOISE: Med egg, tomater, sardiner og oliven. Foto: Christopher Sjuve
SALADE NIÇOISE: Med egg, tomater, sardiner og oliven. Foto: Christopher Sjuve Vis mer

Mandag

Denne uka starter med en udødelig klassiker. Det er likevel kanskje ikke alle som har stiftet bekjentskap med Salade Niçoise - salat fra Nice. I min variant finner du kokte egg, tomater, sardiner (på boks) og en masse sorte oliven.

Tirsdag

PASTA CARBONARA: En klassiker man aldri går lei. Foto: Erik Hannemann
PASTA CARBONARA: En klassiker man aldri går lei. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Vi følger opp med en ny klassiker: Pasta carbonara. Det finnes neppe et barn i verden som ikke liker det. Synes du det blir litt lite grønt kan du lage en liten salat til.

Onsdag

Hjemmelagde fiskekaker ligner ikke på det du finner i butikken eller i vakuumerte poser. Har du laget det én gang - så kan du det. Omtrent som å sykle. I oppskriften finner du også en oppskrift på sommerkål, men om du heller vil ha en potetsalat (som nylig fikk skryt på Facebook) kan du prøve den i stedet).

BACALAO: Perfekt middag på en lørdag. Foto: Erik Hannemann
BACALAO: Perfekt middag på en lørdag. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Torsdag

Vi prøver oss på én klassiker til denne uken, nemlig Cordon Bleu: Kyllingbryst med smeltet ost.

Jeg har helt dilla på denne salaten om dagen og vil anbefale den til deg også; det er sikori/endivsalat med valnøtter og blåmuggost. Helt fabelaktig.

KYLLINGGRYTE: Avslutt uken med en herlig kyllinggryte med øl. Foto: Erik Hannemann
KYLLINGGRYTE: Avslutt uken med en herlig kyllinggryte med øl. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Fredag

Da jeg vokste opp var fredagen holdt av til rundstykker og godt pålegg. Jeg har ikke holdt den tradisjonen i hevd, men tenkte å mimre litt denne uken.

Nedenfor finner du en oppskrift på rundstykker med valnøtter, men du kan finne andre varianter her.

Er du riktig flink kan du lage litt gravlaks på mandag eller tirsdag som du kan servere med deilig, perfekt eggerøre. Mens du er i siget kan du lage litt bakt brie også...

Lørdag

Denne lørdagen er det duket for bacalao. Husk å legge fisken i vann over natten - eller så er det nok å legge den i vann om morgenen og bytte vannet et par ganger. Om du har tid kan du bake litt focaccia og servere til.

Søndag

Kyllingen får bein å gå på om du legger den i en stor kjele, heller over mørkt øl med litt løk, purre, gulrot og hvitløk. La den koke seg mør. Så kan du servere den med for eksempel potato skins,


Oppskriftene finner du nederst i saken.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (8300 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Spis godt for 25 kroner dagen

Her er det beste ostekake-knepene

Slik lager du nachos

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.