BÉARNAISE: Om det finnes en rangordning i sausenes rike, er det liten tvil om hvem som er kongen. Foto: Erik Hannemann
BÉARNAISE: Om det finnes en rangordning i sausenes rike, er det liten tvil om hvem som er kongen. Foto: Erik HannemannVis mer

En ukemeny for det gode liv

Uka blir flott med disse oppskriftene.

Det er ingen grunn til å nøle!

TOMATSUPPE: Er dette verdens raskeste tomatsuppe? Foto: Erik Hannemann
TOMATSUPPE: Er dette verdens raskeste tomatsuppe? Foto: Erik Hannemann Vis mer

Her har du oppskriftene du trenger denne uka.

LAKSERETT: Røkt laks med pasta og rosépepper.  Foto: Erik Hannemann
LAKSERETT: Røkt laks med pasta og rosépepper. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Og med denne menyen har du noe å glede deg til hver dag. Du får blant annet en enkel tomatsuppe, en superonsdag, luksusblåskjell på torsdag, fransk burger på fredag og et aldri så lite mateksperiment på lørdag...

Mandag: Tomatsuppe Uka begynner med en lettvint tomatsuppe.

LAMMEFRIKASSÉ: Deilige gryteretter redder helga.  Foto: Erik Hannemann
LAMMEFRIKASSÉ: Deilige gryteretter redder helga. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Fres litt løk og ha i tomater, sukker, eddik, buljong, kremfløte og oregano - slipp oppi litt kjøttdeig og kok det i noen minutter. Dryss over litt ost før du serverer.

Tirsdag: Pasta med røykelaks Pasta med røykelaks er en sikker hverdagsvinner. Alt du trenger er noen sukkererter, røyket laks, crème fraîche - og pasta.

BLÅSKJELL: Blåskjell med hvitvin og estragon. Foto: Erik Hannemann
BLÅSKJELL: Blåskjell med hvitvin og estragon. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Om du ikke finner rødt pepper, klarer du deg fint uten.

Onsdag: Lammefrikassé Å servere lammefrikassé på en onsdag gir deg garantert følelsen av et rikt, flott liv. Kjøttet skal koke en time, men det kan du gjerne gjøre dagen i forveien (alle husker hvordan fårikål smaker dagen etter, ikke sant?).

SALTBAKT KYLLING: Med denne metoden er du garantert en saftig kylling. Foto: Erik Hannemann
SALTBAKT KYLLING: Med denne metoden er du garantert en saftig kylling. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Ikke glem den lille skvisen med sitron - det gjør hele forskjellen!

Torsdag: Blåskjell med hvitvin Det er påfallende mange som ikke har spist blåskjell. Bare spør folk rundt deg!

Artikkelen fortsetter under annonsen

SVINESTEK: Clotilde lager deilig svinestek. Foto: Mat.no
SVINESTEK: Clotilde lager deilig svinestek. Foto: Mat.no Vis mer

Jeg våger likevel å ta det med. Det er nemlig uforklarlig at ikke flere har det oftere. En blåskjellsuppe er superrask, billig, økologisk og ikke minst: Veldig godt!

Fredag: Burger Dersom torsdagen var en tur på uvante veier, kom vi alle fall hjem igjen denne dagen. Burger står på menyen! Det er bare en ørliten forskjell hva de vanlige burgerne: Her er det med béarnaise-saus...

Jeg lover: Dette gjør hamburgeren morsom igjen. Dersom du vil ha mer tradisjonelle varianter, kan du sjekke her.

Lørdag: Saltbakt kylling Lørdag er dagen for å utfordre seg selv med nye teknikker. Å saltbake kylling er en spennende måte å tilberede på - og den lykkes hver eneste gang.

Servér den for eksempel med gratinert aubergine - siden ovnen likevel er varm!

Søndag: Svinestek Jeg liker å avslutte uka i en trygg havn. Svinestek føles som en slik. Og derfor runder vi av en fin uke med Clotildes svinestek med svisker.

Og dessert? Jo, det blir hjemmelaget krokanis.

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Finnbiff blir morsomt på denne måten


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.