OPPSKRIFT PÅ LAKS: Laks med pasta blir supert med erter og masse, frisk dill. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ LAKS: Laks med pasta blir supert med erter og masse, frisk dill. Foto: Erik HannemannVis mer

En ukemeny med god mat

Med disse oppskriftene har du en flott uke i vente.


Jeg har laget en splitter ny ukemeny! Hver uke setter jeg sammen syv oppskrifter som duger fint for en uke.

Alle menyene finner du her.

OPPSKRIFT MED KYLLING: Denne varianten sikrer mye god smak på kyllingen. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT MED KYLLING: Denne varianten sikrer mye god smak på kyllingen. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Mandag

En herlig start på uka får du med laks og pasta. Denne rakker'n er enkel og kjapp.

OPPSKRIFT PÅ TORSK: Dette er en ny måte å lage torsk på. Helt fantastisk. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ TORSK: Dette er en ny måte å lage torsk på. Helt fantastisk. Foto: Erik Hannemann Vis mer

En liten sjalottløk, erter, frisk dill og sitron setter spiss på retten.

Tirsdag

OPPSKRIFT PÅ POTETSUPPE: Det er en klassiker som er utrolig billig og fyldig mat. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ POTETSUPPE: Det er en klassiker som er utrolig billig og fyldig mat. Foto: Erik Hannemann Vis mer

At kylling og kanel ikke er vanlig er en vågal påstand. Det avhenger av perspektivet. Sett på de globale brillene og ta en titt på hele verdens kyllingspisere. Da er det nemlig ikke så rent få som liker kanel (ikke bare på grøt), men også på kylling.

Spe på med denne risretten så er du sikker på at du fyller kjøkkenet med godlukter.

OPPSKRIFT PÅ HORN: Det er så godt at det nesten er dumt  la være å bake. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ HORN: Det er så godt at det nesten er dumt la være å bake. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Onsdag

Torsk! Men, nei, ikke på den måten vi husker (kokt i vann og servert med bløte gulrøtter).

OPPSKRIFT PÅ RASKE BLÅSKJELL: Med denne retten har du middag på 10 minutter. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ RASKE BLÅSKJELL: Med denne retten har du middag på 10 minutter. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Den er helt super: Kjør hasselnøtter, rosiner og rosmarin i blenderen, vend fisken i pisket eggeplomme og vend den i blandingen før du steker den... Helt nydelig. Velg noe godt å servere til, for eksempel denne fabelaktige potetsalaten.

Torsdag

OPPSKRIFT PÅ KJØTTKAKER: Kjøttkaker med brun saus og stekt løk.  Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KJØTTKAKER: Kjøttkaker med brun saus og stekt løk. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Enklere og billigere er vanskelig: Kok poteter og purre og mos det sammen med kyllingkraft og vend inn litt parmesan.

Stek en pølsebit eller ha litt røkt laks på toppen.

Fredag

Jeg vokste opp med at fredag var brødmatdag. Gode rundstykker og rause påleggsrasjoner sto på bordet. Jeg har ikke videreført denne tradisjonen hos meg, men noen ganger synes jeg det er supert. Og da baker jeg selv. Horn, for eksempel.

Lørdag

Hadde alle visst hvor godt blåskjell er, hadde det ikke vært flere skjell igjen i sjøen.

Vi som allerede vet det forstår at denne oppskriften med hvitvin, estragon og fløte blir suksess. Til alle andre: Gjør deg selv blid med blåskjell!

Søndag

Vi skal hjem igjen. Til kjøttkaker. Dette er klassiske kjøttkaker med saus, poteter, gulrøtter og stekt løk.

Det er ikke så ofte jeg spiser sånn mat - så nettopp derfor gleder jeg meg allerede.


Alle oppskriftene finner du under.


Ha en god matuke!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.