En verden av muligheter

Kanskje det er på tide å bytte ut pilsen med noe litt mer spennende?

STORT UTVALG:  Både Vinmonopolet og mange butikker har nå fått et bredt utvalg av ulike øl-merker og øl-typer. Foto: HANNA SIKKELAND
STORT UTVALG: Både Vinmonopolet og mange butikker har nå fått et bredt utvalg av ulike øl-merker og øl-typer. Foto: HANNA SIKKELAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside De siste årene har det dukket opp et stort antall norske mikrobryggerier i Norge, og øl-interessen blomstrer.

Har du satt deg inn i alle de nye øl-typene?

Vi gir deg en oversikt over hvilke øl som passer til grillmaten i sommer.

LES OGSÅ: Ikke gjør disse grilltabbene

Viktig tilbehør - Tilbehøret har minst like mye å si som hovedråvaren, dette gjelder enten man skal kombinere mat med øl, vin eller annen drikke. Oksekjøtt og svinekjøtt er ikke så fryktelig ulikt på smak i seg selv — men forskjellen kan bli stor når tilbehøret er henholdsvis en lett sitrusmarinade og frisk salat, og en rik, søtlig grillmarinade med kraftig barbecuesaus og stekte poteter, sier Trond Erling Pettersen, varefaglig rådgiver i Vinmonopolet, til Dinside.

Pettersen har laget en oversikt over hvilke øl-typer som passer til forskjellige typer kjøtt, med én anbefaling til lyse og lette retter og én til retter med mer kraftig, søtlig smak.

Oksekjøtt Lyst og lett: Blonde eller Saison i belgisk stil — har aromaer av sitrus og lys frukt.

Smaksrik barbecue: Belgisk brune, britisk brown ale eller porter — har preg av sødmerikt, mørkt malt, som spiller på lag med karamellisert stekt kjøtt og søtlige sauser. Pale ale og IPA er godt til hjemmelagde hamburgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer