USA-ferie

Endelig åpner verdens kuleste roadtrip-vei igjen - etter 547 dager

Highway 1 i California.

iVERDENS VAKRESTE: Highway 1 langs Stilehavskysten i California er flere ganger kåret til verdens vakreste biltur. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
iVERDENS VAKRESTE: Highway 1 langs Stilehavskysten i California er flere ganger kåret til verdens vakreste biltur. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren 2017 ble California - etter år med tørke - rammet av voldsomme mengder regn og snø. Det gikk hardt ut over Highway 1 - selve ikonet på en amerikansk roadtrip.

Veien, som går langs stillehavskysten mellom San Francisco og Los Angeles, ble rammet av store steinras og bru-kollapser, og har vært delvis stengt i påvente av utbedringer siden.

Vakker natur

Kystveien er berømt for den vakre og dramatiske naturen den slynger seg gjennom, og har vært kulisse for mang en amerikansk film opp gjennom årene. Highway 1 er også viktig for lokalbefolkningen da den er en av Californias aller største turist-attraksjoner.

Etter uværet som ødela store deler av veien, har flere bedrifter som har basert driften på turisme vært nær ved å gå konkurs, skriver The Tribune.

Store problemer

Stengningen har ført til at turistene har vært nødt til å ta lange omveier, og også flere lokale innbyggere har hatt problemer med å komme seg til sykehus og skole.

Men nå går det altså mot en slutt på problemene. 20. juli skal Highway 1 - flere ganger kåret til verdens beste roadtrip - åpne igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer