Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Endelig et appelsintriks som virker

Skrell som en russer!

Dinside Vi har tidligere vist deg hvordan du kan «rulle ut» appelsiner, mandariner og klementiner. Det fungerte, men ble langt fra så fint som bildene du ser på diverse blogger.

Så finnes det mer elegante skrellemetoder? I videoen over prøver vi blant annet «russermetoden»!

Juicing — hva er forskjellen på presse og sentrifuge?

#1: Vi kaller det russermetoden da vi først så den på Youtube-kanalen CrazyRussianHacker, som i likhet med andre kaller dette «the russian way». Man deler skallet rundt hele appelsinen i to, og kan på den måten lirke av to kopper skall, og sitte igjen med en ren og pen appelsin. Og det fungerer faktisk.

#2: Men vi syns russermetoden fungerer enda bedre med skje. Ved å først skjære skallet i to, og så lirke det av med en skje, får du knapt en dråpe appelsin på hendene før frukten skal spises. Denne metoden var vår favoritt av de vi testet.

#3: Å skrelle appelsin med skje på den mer tradisjonelle måten, ved å først lage et snitt i skallet, fungerer også. Men vi måtte ty til kniven flere ganger for å få det skikkelig til, og det hadde vært like greit å holde seg til russermetoden.

#4: Men det er også mulig å gjøre dette helt uten kniv, ved å presse seg under skallet med skjeen og jobbe videre derfra.

#5: Vi tester også å skjære opp skallet i båtseksjoner, for så å skrelle bitene av én etter én med fingrene. Det fungerer greit, men blir ikke veldig annerledes enn å bare skrelle på gamlemåten.

Det som er vår favoritt når alt kommer til alt, er å ikke skrelle appelsinen i det hele tatt. Dinsides journalist foretrekker heller å bare skjære frukten opp i båter og spise appelsinen rett fra skallet. Da kommer du også rett inn til fruktkjøttet — en fordel om du for eksempel vil tilsette kanel.

Alle skrellemetodene ser du i videoen.

Disse bør være forsiktige med å spise appelsin

Gikk du glipp av vår «appelsinutrulling», finner du den her.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

PENT SKALL: Her ser du resultatet av  russermetoden kombinert med skje. Relativet lekre biter med skall. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE.NO
PENT SKALL: Her ser du resultatet av russermetoden kombinert med skje. Relativet lekre biter med skall. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE.NO Vis mer