FRISTENDE: En god hollandés smaker fantastisk til grillmat. Denne sausen lager Dagbladets kokk, Arne Brimi, på grillen . Foto: METTE MØLLER
FRISTENDE: En god hollandés smaker fantastisk til grillmat. Denne sausen lager Dagbladets kokk, Arne Brimi, på grillen . Foto: METTE MØLLERVis mer

Endelig: Her er grillsausen alle kan lage

Noen er kalde, andre varme. Sausen gjør susen.

• Flere matsaker på db.no/mat
Lite slår kjøtt, fisk eller sjømat som er godt grillet. Grillmat er smaken av sommer, av lange måltider utendørs.

Skal du løfte opplevelsen må det godt tilbehør til.

Tilbehøret behøver ikke være hipt.

En klassisk hollandés kan danke ut den barskeste salsa om bare sausen er hjemmelaget og har den riktige smaken.

Dagbladets kokk Arne Brimi er glad i en god hollandés.

DEILIG SMAK: Salsa med paprika og chipotle signert kokken Jan Robin Ektvedt. Foto: METTE MØLLER
DEILIG SMAK: Salsa med paprika og chipotle signert kokken Jan Robin Ektvedt. Foto: METTE MØLLER Vis mer

I fredagens Dagbladet denne uka viser han deg hvordan han lager den, gjerne på grillen i en kjele, samtidig som entrecoten godgjør seg.

Han viser også hvordan du får knallgode grønnsaker på grillen. Prøv noe nytt Samtidig er det godt med avveksling.

Noe nytt som ikke alle serverer.

KLASSIKER: Tsatsiki er en saus,eller dipp om du vil, som alle liker.  Passer særlig godt til lammekjøtt. Foto: SCANPIX
KLASSIKER: Tsatsiki er en saus,eller dipp om du vil, som alle liker. Passer særlig godt til lammekjøtt. Foto: SCANPIX Vis mer

En frisk smaksrik salsa med paprika og chipotle - tørket, røkt chili  - setter smaksløkene i sving.

Supergod salsa Lager du salsaen en time eller to før maten skal serveres rekker smakene å sette seg.

Salsaen smaker supergodt til store kjøttstykker og hjemmelagde burgere.
 
Både i Mexico, Brasil og andre steder i Latin-Amerika er det vanlig å servere salsa til grillet kjøtt.

Et fint alternativ for melkeallergikere og dem som synes en kremete saus kan bli i feteste laget.

Seier uansett Når tida ikke er på vår side må sausen alle liker på bordet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle trenger oppskrift på allround-saus som er enkel, kjapp og veldig god.

PRØV DEG FRAM:  Salsa kan lages på veldig mange måter. Det viktigste er å finne ut hvor sterkt du liker det. Denne salsaen er signert grillproffen Craig Whitson. Foto: ALF OVE HANSEN
PRØV DEG FRAM: Salsa kan lages på veldig mange måter. Det viktigste er å finne ut hvor sterkt du liker det. Denne salsaen er signert grillproffen Craig Whitson. Foto: ALF OVE HANSEN Vis mer

I den kategorien kan du prøve seierssausen til «grillkongen» Craig Whitson.

Har du kontroll på tilbehøret gjenstår bare gode råvarer til grillen.