Endelig kunne Christina (11) finne fram adventsstaken

Mannen-naboene fikk flytte hjem.

JUL UNDER MANNEN:  Det første Christina Walstad Sogge (11) gjorde da familien fikk flytte tilbake, var å finne den sjuarma adventsstaken og plassere den i vinduet. - Det var det første jeg så når jeg kjørte over brua, sier mamma Gunn.
Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
JUL UNDER MANNEN: Det første Christina Walstad Sogge (11) gjorde da familien fikk flytte tilbake, var å finne den sjuarma adventsstaken og plassere den i vinduet. - Det var det første jeg så når jeg kjørte over brua, sier mamma Gunn. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RAUMA (Dagbladet): - Mamma, nå skal jeg pynte til jul, sa Christina Walstad Sogge (11) da hun i dag endelig kunne ta seg over Sogge bru i Romsdalen, og hjem til gården.

Familien Walstad Sogge er nærmeste nabo til landets mest omtalte fjellmassiv denne høsten.  

Fikk komme hjem Siden 22. oktober har brua vært grensa for hvor langt inn mot fjellet Mannen det var lov å ta seg. I flere uker var brua bevoktet av Sivilforsvaret, og i dag kom beskjeden om at ferdselsforbudet i området var opphevet.

Også evakueringen ble opphevet. Fjellmassivet har roet seg så mye at de fastboende endelig komme hjem etter snaue seks uker.  

- Det var veldig godt å få komme hjem nå, selv om vi var blitt forberedt av geologene om at vi ikke kunne regne med å få komme hjem til jul, forteller mamma Gunn Walstad Sogge til Dagbladet.

Da hun kjørte over brua var datteren allerede kommet hjem, og synet som møtte henne varmet.  

- Det første jeg så var den sjuarma adventsstaken i vinduet. Christina hadde funnet den og satt den opp. Hun har savnet rommet sitt voldsomt, så nå var det godt å få komme hjem, sier hun.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer