Eneste som mangler her er flyvende biler

Qatars nye milliardhotell skal knabbe turistene fra Dubai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kunne du tenke deg å overnatte i en manet delvis under vann, eller bo i en blekksprut med armer som strekker seg en kilometer ut i havet?

Hold deg fast, det kan gå i oppfyllelse.

Det overrasker kanskje heller ingen at det flytende prosjektet innebærer både oljepenger, sjeiker og investeringer i mangemilliardersklassen.

Nedsenket hotell Prosjektet, som er døpt Amphibious 1000, er tegnet av det italienske arkitektfirmaet Giancarlo Zema Design Group.

Ifølge arkitektfirmaets hjemmeside dreier prosjektet seg om verdens første delvis nedsenkede hotell.

- Det er som et stort sjødyr som strekker seg fra land og en kilometer ut i havet med to lange armer, sier arkitekt Giancarlo Zema til den australske avisa news.com.

2,7 milliarder Utseendemessig er Amphibious 1000 ikke ulik Dubais Palm Island.

Så skal også sjødyret, ifølge The Daily Mail, være det første av flere prosjekter som skal fremme Qatar som et spennende reisemål for turister, på lik linje med spektakulære utbygginger i Dubai og Abu Dhabi.

Foreløpig er den marine investeringen beregnet til å koste drøye 2,7 milliarder kroner.

Land og vann Amphibious 1000 får en landseksjon og en sjøseksjon.

På land skal det være boliger, kontorer og en marina med et moderne bryggeanlegg. Alt i en halvsirkel rundt et tårn som toppes av en restaurant med panoramautsikt, skriver arkitektfirmaet i en pressemelding.

Sjødelen skal ha fire delvis nedsenkede, gigantiske hoteller med utseende som storslagne yachter - etter modellen å dømme  ikke ulike Vikingskipet på Hamar.

Harmoni med naturen Hvert av hotellene har 75 luksussuiter med store terrasser der gjestene har god utsikt til resten av komplekset.

- Vi tror at framtidas arkitektur vil legges på vannet, og at mennesker om ikke lenge vil bli mer vant til «flytende opplevelser», sier Zema til Daily Mail.

- Det er derfor vi anstrenger oss for å lage nyskapende arkitektur som er i harmoni med naturen, sier han.

Manet-suiter Rundt hotellene skal det bli et fellesområde med et interaktivt museum som handler om livet under vann, kunstutstillinger, store mangekantede akvarier og en glasstunnel som fører de besøkende inn til et undervannsobservatorium i sentrum av den marine parken.

Langs to av plattformene, eller armene, vil det også være forankret 80 flytende suiter, såkalte «Jelly fish» - på norsk maneter - som beskrives som fire etasjers luksusleiligheter med undersjøiske akvarium-lounger.

Fra loungene kan man utforske det kunstige oppbygde korallrevet som blekkspruten strekker seg delvis rundt.

Yachter og biler På enden av hver av plattformene vil det være fyrlykter, og det mulig å forflytte seg på land takket være elektriske miljøvennlige biler.

Tar du vannveien, foregår transporten via 20 meter lange yachter kalt Trilobis, som er utstyrt med hydrogenmotorer. Også disse har observatoriekuppel under vann.

For de som synes det blir litt vel mye undervannsaktiviteter, har Amphibious 1000 så klart også treningssenter, hager og utendørsteater med en scene som vender ut mot havet.

Ifølge Daily Mail er hotellplanene godkjent, og prosjektet er planlagt satt ut i livet om ikke lenge.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer