TOMATSUPPE MED EGG: En klassiker som ofte står på Ingjerd Strøm Skreiens middagsmeny. Selvsagt hjemmelaget fra bunnen av.
TOMATSUPPE MED EGG: En klassiker som ofte står på Ingjerd Strøm Skreiens middagsmeny. Selvsagt hjemmelaget fra bunnen av.Vis mer

Enkefru Skreiens mattips: Tomatsuppe og kyllinglår

Ingjerd Strøm Skreien er matentusiast og deler sine erfaringer og oppskrifter med deg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg skal innrømme at jeg aldri har vært tilhenger av ferdigmat. De gangene jeg har prøvd er jeg blitt skuffet – jeg synes rett og slett ikke det har smakt godt.

En mulig forklaring er at jeg til vanlig bruker svært lite salt i maten. Derfor blir en del av ferdigrettene for salte for min gane – selv om produsentene har redusert saltmengden betraktelig de siste årene.

Men det er også noe med å vite hva maten inneholder, en oppfatning jeg deler med de fleste andre nordmenn, viser en undersøkelse fra januar i år.

Åtte av ti norske forbrukere mener det er greit å bruke ferdigmat og halvfabrikata, men tror ikke det er like sunt som hjemmelaget mat.

Mest skeptiske er kvinner. Vi stoler altså mer på innholdet i den maten vi lager selv. Industriprodusert mat forbinder vi med mer sukker, dårligere råvarer og mye kunstige tilsetningsstoffer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn