Enkelt å få lun stemning i stua

Bloggernes beste stuetips for høsten.

KONTRASTER MED MØNSTER: Marcela Recondo med bloggen Penelope Home sverger til en fargepalett i stuen, med kontraster i mønstermiks og designmøbler.  FOTO: Marcela Recondo
KONTRASTER MED MØNSTER: Marcela Recondo med bloggen Penelope Home sverger til en fargepalett i stuen, med kontraster i mønstermiks og designmøbler. FOTO: Marcela RecondoVis mer

Nå er vi klare for å sitte under pleddet med en varmende tekopp, tente lys og alle favorittseriene på TV. Er du ikke helt fornøyd med stuen, og trenger tips til hvordan du kan gjøre den helt klar for kos i høstmørket? Tre interiørbloggere gir deg de beste tipsene til stuen.

- Begynn med levende lys og friske blomster. Har du de to tingene på plass, kan det være både rotete og støvete for min del - da blir det i alle fall koselig, sier Ingrid Aune Westrum bak bloggen Fjeldborg. Puter og pledd gjør stuen lun og hyggelig, og det er enkle effekter som lett kan byttes ut om du blir lei.

Ingrids stue er preget av både kjærligheten til bruktkjøp og design, og ikke minst farger. Nude, fersken og sennepsgult strammes opp av sort og trendy metall som kobber og messing.

- Mitt siste innkjøp til stuen er telysestaker i messing fra den lokale bruktbutikken, forteller Ingrid.

Tør å bruke farger Linda Bjerrang bak bloggen Eventyret ved bekken innreder med ting og møbler hun både blir glad av og glad i.

- Jeg kjøper aldri gjenstander fordi det er kult hos andre, det må først og fremst gi mening hos oss selv.

Linda tør å leke med sterke og klare farger både på møbler og vegger. Der hvor vi andre kjører safe med hvite stoler, trår Linda til med lyseblå. Riktignok er de til barna, men i stuen står de. Veggene lar hun heller ikke stå urørt, og på en vegg i stuen har hun malt et korallrosa felt som hun bruker som bildevegg.

- Jeg føler jeg har et familiealbum midt i stua. Det blir veldig personlig, forteller Linda.

Velg en fargepalett Marcela Recondo bak bloggen Penelope Home sparer til det hun virkelig ønsker seg.

- Ikke stress med å få alt ferdig, det er bedre å ta tiden til hjelp for å få det slik du virkelig vil. Ellers blir du aldri fornøyd, sier hun.

BLOMSTER: Hos bloggeren Fjeldborg er det alltid levende lys og friske blomster. Det er to av tingene hun synes er viktig for å skape en koselig stemning. FOTO: Ingrid Aune Westrum
BLOMSTER: Hos bloggeren Fjeldborg er det alltid levende lys og friske blomster. Det er to av tingene hun synes er viktig for å skape en koselig stemning. FOTO: Ingrid Aune Westrum Vis mer

For Marcela er det også viktig å velge seg en fargepalett, og gjerne holde seg til denne i flere rom. I denne stuen er det dempede jordfarger, grått, hvitt og sort som bærer rommet. Spenningen og kontrastene finner vi i designmøbler og bruk av mønstermiks.

Marcelas stue vant Utfordringen: Er du en stuepike? hos Norske Interiørblogger (NIB) i august.

En stue skal brukes Ingrid Aune Westrum bruker stua masse og kanskje særlig sofaen. Her er det plass til gjester, det sees film og tv-serier, det leses eller bare slappes av.

- Også spiser vi kveldsmat i sofaen, med levende lys på bordet. Det er fast prosedyre, forteller hun.

Hos Linda Bjerrang er også stuen et rom det er lov å utfolde seg i.

- Og nettopp derfor har jeg et laken over den hvite sofaen, puter som ikke er så dyre at de ikke kan søles på og grått gulv som gjør at støv ikke synes så godt, forteller hun. Når barna har lagt seg, skippertaksrydder vi og så parkerer jeg i sofaen for kvelden.

For Marcela Recondo er det også viktig å lære barna å ta vare på tingene i hjemmet. - Ikke vent til de er store med å lære de å ta godt vare på tingene i huset, det går helt fint å starte tidlig.

De syv beste stuetipsene 1. Legg et laken eller et pledd i sofaen. I de fleste familier kan det gå hardt for seg med leverpostei og fredagspizza i sofaen.

2. Stol på magefølelsen. Det som passer hos andre, gir ikke nødvendigvis deg glede. Hva er favorittfargen din? Mal noe i den, da vel.

3. Color blokking er en trend vi har sett en stund. Du maler rett og slett et felt på veggen i en kontrastfarge du liker, og som passer inn i paletten du har valgt for stuen din. Feltet kan du for eksempel bruke som bildevegg.

VEGGPRYD: Grafiske bilder og friske farger pynter opp veggen til Fjeldborg. FOTO: Ingrid Aune Westrum
VEGGPRYD: Grafiske bilder og friske farger pynter opp veggen til Fjeldborg. FOTO: Ingrid Aune Westrum Vis mer

4. I høst skal det være grønne planter. Det er bare et pluss at de automatisk gir et lunere og varmere hjem. Prøv med små fikentrær, eller sukkulenter som overlever litt lengre uten stell.

5. Gulvet er en stor flate som gjør mye av seg. Går du med planer om å male gulvet? Grått er en undervurdert farge som skjuler det meste.

6. La barna få sin egen plass i stuen, så det ikke blir et rom bare for de voksnes ting. Legg til rette med oppbevaringsplass, og kanskje et bord og stol?

7. Ingen ting gir bedre varme enn et gulvteppe. Store filleryer kommer for fullt denne høsten.

De hotteste putene nå Fjeldborg har "Barr" og "Gran" fra Fine Little Day.

Strikket pute lager du selv, enklere prosjekt får en ikke med stikkepinnene.

Eventyret ved bekken satser på puter i de trendy mønstrene Ikatmønster og dip dye.

De kan kjøpes på HM Home.

Hvis du vil ha en pute som ligner Penelope Homes hjemmestrikkede korspute har Kremmerhuset et billig og trendy alternativ.

EN PALETT: Blogger Penelope Home sin stue er preget av dempede jordfarger, grått, hvitt og sort. Hun liker å holde seg til en fargepalett. FOTO: Marcela Recondo
EN PALETT: Blogger Penelope Home sin stue er preget av dempede jordfarger, grått, hvitt og sort. Hun liker å holde seg til en fargepalett. FOTO: Marcela Recondo Vis mer

Luksusvarianten finner du hos Milla Interiør.

Chevronpute finner du også hos Kremmerhuset.


Les også:
Her finner du de kuleste interiørbildene
Glem alt du vet om flatpakkede møbler
De beste loppemarked-kuppene
Molly veide imponerende 5,6 kilo da hun ble født

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

COLOR BLOKKING: Bruk sterke farger på et element i interiøret slik som blogger Eventyret ved bekken har gjort med et knæsj rosa gulvteppe. FOTO: Linda Bjerrang
COLOR BLOKKING: Bruk sterke farger på et element i interiøret slik som blogger Eventyret ved bekken har gjort med et knæsj rosa gulvteppe. FOTO: Linda Bjerrang Vis mer