Enkelt å lage nye møbler av gamle planker

Herm etter et gammelt møbel.

RØFT OG VÆRBITT: Denne sengen er laget av en værbitt og rødmalt låvekledning. Rødfargen har prellet av den gamle låven med tiden, og vær og vind har gitt treverket en røff patina FOTO: Per Erik Jæger
RØFT OG VÆRBITT: Denne sengen er laget av en værbitt og rødmalt låvekledning. Rødfargen har prellet av den gamle låven med tiden, og vær og vind har gitt treverket en røff patina FOTO: Per Erik Jæger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gjenbruk er i vinden som aldri før, og skal man tro trendanalytiker Jakob Søndergård fra PEJ gruppen, og Lisbeth Larsen fra Jotun, er dette en trend som skal vare.

Det er ut med prangende design, og vi skal tilbake til det enkle og ærlige uttrykket. Gjenbruk sørger for at produkter får et lengre livsløp, og det gir deg unike produkter med historie og sjel.

Trendy med treverk Møbler av drivved og gammelt treverk er supertrendy, og tøft å kombinere med moderne elementer. Det beste av alt, dette er ting du kan lage selv .

- Det som gjør det enkelt å snekre med brukte materialer er at det du lager gjerne tåler å være lit røft. Det betyr at du kan bruke enkle sammenføyningsmetoder som ikke fordrer at du har avanserte maskiner, forteller Klikks gjør det selv-ekspert Øivind Lie.

- Det du må passe på er at du fjerner gamle spiker og beslag i bordene. Ellers ødelegger du verktøyet, og så må du huske på at du ikke kan lime en behandlet overflate, kun rent treverk.

- Det beste tipset før du begynner på et prosjekt er å finne et enkelt, gammelt møbel som ligner, og se hvordan det er satt sammen, avslutter han. - Det ble trolig gjort med mye enklere verktøy enn det du har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer