Enkelt opptak fra TV og PC-skjerm

Denne lille boksen gjør allerede det Xbox One og Playstation 4 lover å gjøre.

Hauppauge HD-PVR 2:  Gaming Edition Hauppauge.
Hauppauge HD-PVR 2: Gaming Edition Hauppauge.Vis mer

Det er fire år siden Hauppauge kom med sin HD PVR. Akkurat da digital-TV holdt på å bre om seg og skapte problemer for dem som gjerne ville gjøre opptak av TV-sendingene fra set-top boksene sine på en mediesenter-PC..

HD-PVR løste dette problemet ved å benytte seg av komponent-utgangen på boksene, og kunne dermed gjøre opptak i 1080i.

Gaming Edition Hauppauge har siden kommet med versjon 2 av sin HD PVR, og nå med digitale innganger. Nå er også HD PVR 2 Gaming Edition her.

Tanken er at du skal koble til Playstation 3, Xbox 360 eller Nintendo Wii, og så kunne gjøre opptak av spillingen din mens du spiller. En HDMI-ut port gjør at du fortsatt får spillbildet på TV-en.

Derfor har de laget en direktestrøm gjennom boksen slik at du fortsatt kan se på bildesignalet uten forsinkelse, noe som jo er ganske viktig i spillsammenheng.

Boksen har en HDMI-inngang, en HDMI-utgang, komponent-inngang, USB-port og optisk lydinngang.

Ta opp med et trykk Du kobler altså kilden du vil ta opp fra til HDMI-inngangen, eller komponent-inngangen.

OPPTAK: Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition lar deg streame spillsesjonene dine direkte på nett. Foto: Hauppauge
OPPTAK: Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition lar deg streame spillsesjonene dine direkte på nett. Foto: Hauppauge Vis mer

Så kobler du TV-en eller skjermen din til HDMI-utgangen.

Til slutt kobler du HD PVR-en til en PC ved hjelp av en USB-kabel.

Når du har installert driveren og Hauppauges programvare på PC-en, kan du så gjøre opptak av det som skjer på skjermen ganske enkelt ved å trykke på knappen oppå HD PVR-boksen. Ett trykk til stopper opptaket.

Du kan selvsagt styre opptaket også fra selve PC-en, om du heller ønsker det.

HDCP-sperre Boksen støtter ikke opptak via HDMI fra kilder med HDCP. Det betyr at om du vil bruke Playstation 3, må du koble denne til komponent-inngangen på boksen. Dermed får du bare opptak i 1080i eller 720p fra PS3.

Du kan også gjøre opptak fra en PC ved å koble den til HDMI-inngangen. Da kan du enten koble skjermen til HDMI-utgangen, eller sette HD PVR-en opp som en sekundær skjerm.

Bak på HD PVR 2: På Gaming Edition finner du strøminngang, USB-utgang for tilkobling til PC, analog inngang, HDMI inn og HDMI ut.  Foto: Hauppauge
Bak på HD PVR 2: På Gaming Edition finner du strøminngang, USB-utgang for tilkobling til PC, analog inngang, HDMI inn og HDMI ut. Foto: Hauppauge Vis mer

I så fall må du åpne Hauppauge-programvaren for å se hva som skjer på boksen, og det er ikke helt uten forsinkelse.

Bildet du får ut av boksen, er så godt som identisk med det du mater inn, bortsett fra at vi på fin tekst kunne se enkelte misfargede bokstaver.

Hvorfor vet vi ikke, men det er ikke kjempetydelig, og vi kunne ikke se at det ga noen uønskede effekter under spilling.

Streaming Vil du vise fram hva du spiller direkte, kan du gjøre det ved å bruke StreamEZ-programmet som følger med. Du kan velge mellom å streame til Ustream.tv eller Twitch.tv.

Av disse to likte vi sistnevnte best, da du slipper å betale for å streame i HD.

Nå er Playstation 4 og Xbox One på vei, og disse vil ha mulighet for å gjøre opptak innebygd i konsollene. Det kan gjøre Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition litt mindre interessant.

Ryktene skal dog ha det til at du må betale for å gjøre opptak på Xbox One, så her kan boksen fortsatt være nyttig. For ikke å snakke om at du har langt mer kontroll med opptakene og hvilke kilder du vil bruke med HD PVR 2.

Andre bruksområder Selv om boksen er kalt «Gaming Edition» er det selvsagt mulig å bruke boksen til andre ting.

Har du et kamera med videoutgang, kan du bruke det til å kjøre direktesendinger på nevnte streamingtjenester.

Du kan koble boksen til set-top boksen din for å ta opp TV-programmer, eller du kan bruke den som en capture-boks for å digitalisere videoer fra analoge kilder.

Ikke er HD PVR 2 Gaming Edition spesielt dyr heller. Prisen er under 1100 kroner hos de billigste nettbutikkene. Og siden boksen fungerer som den skal og gjør det den lover, finner vi ikke mye å trekke for. Det måtte i så fall være at det ikke følger med HDMI-kabler, men det pleier det jo vanligvis ikke å gjøre.

I skrivende stund fant vi Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition billigst hos www.dustinhome.com for 1070 kroner.

Les også: Den råeste mobilen akkurat nå
Kraftig zoom og sakte film
Nå kan du laste ned iOS 7
Her er Samsungs smartklokke

ETT TRYKK: Så snart Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition er satt opp, trenger du bare trykke en gang på toppen av boksen for å sette i gang opptak. Foto: Hauppauge
ETT TRYKK: Så snart Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition er satt opp, trenger du bare trykke en gang på toppen av boksen for å sette i gang opptak. Foto: Hauppauge Vis mer
ETT TRYKK: USB og analoge kabler følger med i boksen. HDMI-kabler må du derimot skaffe selv. © Foto: Hauppauge
ETT TRYKK: USB og analoge kabler følger med i boksen. HDMI-kabler må du derimot skaffe selv. © Foto: Hauppauge Vis mer