Pass på maten du har i kjøleskapet. Sju av ti bommer på hva som er anbefalt kjøleskaptemperatur.
- Over halvparten av oss sjekker sjelden eller aldri om kjøleskapet er kaldt nok.
Det viser en undersøkelse YouGov har gjort for Anticimex.
- Mange tenker nok ikke mer over dette enn at det skal være kaldt i kjøleskapet og skikkelig kaldt i fryseren. Det sier næringsmiddelteknolog Hanne Høgberg i Anticimex til Klikk Helse.
Anbefalt temperatur Anbefalt temperatur i kjøleskapet er mellom én minusgrad og fire plussgrader.
- Det er viktig å huske på at holdbarhetsdatoen på matvarer gjelder ut fra anbefalt temperatur i kjøleskap, sier Høgberg. Hvis maten oppbevares varmere, reduseres holdbarheten. Bakterier formerer seg fort.
- Noen typer bakterier kan fordoble seg i antall på bare litt over en halvtime allerede fra fem grader, sier Høgberg.
Matvarer som kjøttpålegg, fisk og kylling er ekstra sårbare i sommervarmen.
Vær forsiktig med disse matvarene De matvarene som kalles spiseklare, bør du være forsiktig med.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger