Enkle, gode middager for hele uka

Her er oppskriftene.

OPPSKRIFT PÅ KJØTTBOLLER: Dette er den eneste oppskriften på kjøttboller du trenger. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ KJØTTBOLLER: Dette er den eneste oppskriften på kjøttboller du trenger. Foto: Christopher SjuveVis mer

Ny mandag, ny ukemeny. Sist uke var det både chili con carne og quesadilla på menyen. Denne gangen er vi stort sett innaskjærs.

Mandag
Noen ganger er man bare fysen på noen superenkelt - og det er forbløffende ofte på mandager. Og jeg vet ikke hvor mange ganger farsekaker har vært svaret på min indre, ordløse lengsel.

Hva er farsekaker? Farsekaker er det moren min lagde når hun hadde dårlig tid, tror jeg. Saken er at du kjøper fiks ferdig medisterfarse i butikken. Så bruker du en spiseskje til å forme usymmetriske kaker som du steker gylne i stekepanna. Disse ble uten unntak servert med kålstuing. Og det er nettopp det finner i denne ukas mandagsmat.

Tirsdag
Laks har blitt hverdagsmat. I denne retten får laksen følge av purre som kokes myk i fløte. Så hakker du kokt egg som du har over fisken og strør til slutt over hakket dill. Enkel og flott hverdagsmat.

Onsdag
Den kjempeflinke matskribenten Ruth Reichl fra USA skrev at hun aldri hadde møtt et barn som ikke likte spagetti carbonara. Jeg er delvis enig. Jeg har nemlig ikke møtt noen voksen som ikke liker det heller.

Det eneste du trenger å kunne er å steke baconet skikkelig sprøtt. Oppskriften finner du nedenfor.

Torsdag
Jeg blir ikke yr når jeg hører "plukkfisk". Men, fortell meg at du skal spise lettsaltet torsk med gode grønnsaker og bacon - ja, se da blir jeg straks i bedre humør. Plukkfisk høres merkelig utdatert ut og ingen har vel spist dette siden de hadde konge på frimerkene i England.

Oppskriften nedenfor er helt klassisk. Det er selvsagt lov å bruke flere grønnsaker om du har det i hus.

Fredag
Da jeg først skrev denne saken om disse fabelaktige kjøttbollene veltet det inn reaksjoner.

- Skal du virkelig ha i rosiner? Pinjekjerner i kjøttboller? spurte de.

I dagene som fulgte kom det en jevn strøm av lovprisninger fra folk som hadde lagd kjøttbollene. På telefon, sms, Facebook-siden og fra alle kanter strømmet meldingene inn. Det var helt overveldende. Og alle skeptikerne måtte innrømme at det var de beste kjøttbollene de hadde spist. Og at de aldri hadde trodd at rosiner hørte hjemme der.

Lørdag
En herlig duftende gryte som står og putrer bærer bud om en lat lørdag. Og denne gryta er virkelig enkel å lage.

Søndag
- Vi lagde ertesuppa di her om dagen.

Jeg blir alltid litt nervøs når kjentfolk innleder på den måten. Det høres ut som de har en høne å plukke med meg. Heldigvis var fortsettelsen sånn:

- Den var utrolig god. Og vi hadde mat i tre dager etterpå.

Jepp, den oppskriften er raus. Det er en hel svineskank som kokes sammen med ertene. Husk at ertesuppa skal kokes en god stund (her er en lynkjapp variant, om du ikke har tid).

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (6800 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
Så gode kan ovnsbakte poteter bli
Lavkarbobrødet som smaker godt
10 oppskrifter med kjøttdeig
Prøv denne indiske smaksbomben

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.