Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Enkle middagsretter for deg i farta før jul

Gode middager for travle tider.

FRITATTA MED FETAOST: Putt hele pannen inn i stekeovnen og la den lage seg selv. Foto: KENT JARDHAMMAR, LINDBERG PRESS
FRITATTA MED FETAOST: Putt hele pannen inn i stekeovnen og la den lage seg selv. Foto: KENT JARDHAMMAR, LINDBERG PRESS Vis mer

• Flere matsaker på db.no/mat

(Allers.no): Hverdager er det flest av, rett og slett.

Nå like før jul er det mye som må gjøres - både på jobb og privat.

Da er det greit å kunne lage enkle middagsretter som passer timeplanen.

Grønnsaksfritatta med fetaost (4 porsjoner)

En italiensk rett som stekes ­ferdig i ovnen. Bruk rester av poteter i retten.

• 200 g brokkoli i små buketter
• 2 paprika
• 5 kokte poteter i skiver
• olje
• 100 g grønne bønner
• 6 egg
• ½ dl vann
• salt og pepper
• ca. 100 g fetaost
• 3 ss hakket persille

1. Kok brokkolibuketter noen minutter i lettsaltet vann.

2. Skjær paprika i biter. Stek poteter og paprika i olje i en ildfast stekepanne. Bland i brokkoli og bønner.

3. Pisk sammen egg, vann, salt og pepper. Hell røren over grønn­sakene og stek fritattaen ca. 5 minutter på middels varme.

PASTA MED PESTO: En middag som både store og små vil like. Foto: KENT JARDHAMMAR, LINDBERG PRESS
PASTA MED PESTO: En middag som både store og små vil like. Foto: KENT JARDHAMMAR, LINDBERG PRESS Vis mer

4. Sett inn hele stekepannen i ovnen, stek ved 225° i ca. 5 minutter til fritattaen har ­stivnet.

5. Strø over smuldret fetaost og hakket persille og server med godt, grovt brød.

LES OGSÅ: STEINALDERKOST gjorde ME-syke Tina friskere

 
Ovnsbakt fisk med grønnsaker (4 porsjoner)

Fisk bør stå på menyen flere ganger i uken. Ovnsbakt torsk er en kjempegod og enkel rett.

• 600 g torsk eller annen hvit fisk
• 2 små squash
• 500 g tomater
• 1 bunt småløk
• 1 ss olivenolje
• 1 hvitløkbåt
• 1 ts salt
• ¼ ts pepper
• ½ krukke timian eller 1 ts tørket

1. Skjær grønnsaker og løk i skiver eller biter og stek i olje. Press over hvitløk, strø på salt og pepper. Legg det i en ­ildfast form.

2. Vask og tørk fiskefileten. Legg fisken oppå grønnsakene. Strø på salt og pepper og sett formen inn i ovnen på ­nederste rille ved 200° i ca. 20 minutter.

3. Klipp timian over fisken og server med ris eller poteter.

LES OGSÅ: Har du MIGRENE, kan det være at du PUSTER FEIL

 
Pasta med pesto (4 porsjoner)

OVNSBAKT TORSK: Dette er en kjmegod og enkel rett. Foto: KENT JARDHAMMAR, LINDBERG PRESS
OVNSBAKT TORSK: Dette er en kjmegod og enkel rett. Foto: KENT JARDHAMMAR, LINDBERG PRESS Vis mer

Har du et ferdig glass pesto, er det lettvint å sette smak på retten.

• 500 g skinkebiff
• salt og pepper
• 2 ss olivenolje
• 300 g pastarør
• 1 lite glass god pesto
• 4 tomater
• 1 liten pose grønne bønner
• svarte oliven

1. Stek kjøttet i litt smør i en stekepanne, ca. 5 minutter til det er gjennomstekt. Tilsett salt og pepper.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne godt av.

3. Legg pasta tilbake i kjelen og bland med pesto. Fordel pasta på fat eller tallerkener. Fordel kjøttet over og bland med tomater skåret i biter.

4. Pynt med basilikum og server med bønner og svarte oliven.

LES OGSÅ: FETT er ikke FARLIG! 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling