Ennå ikke prøvd årets skrei? Her er tre herlige oppskrifter

Gjør skreimiddagen til vinterens høydepunkt.

SUPERSKREI: Nå er tida for å nyte denne flotte kvalitetsfisken. Her er nydelig stekt skrei med grillet gresskar a la Arne Brimi. Foto: METTE MØLLER
SUPERSKREI: Nå er tida for å nyte denne flotte kvalitetsfisken. Her er nydelig stekt skrei med grillet gresskar a la Arne Brimi. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

Skrei er en fenomenal råvare som det er en fest å tilberede, mener Dagbladets kokk, Arne Brimi.

Han trives når skreisesongen begynner om vinteren, da går det mot lysere tider.

- Nå kan vi virkelig kjenne på hvor godt det smaker med norsk fisk, sier Brimi.

Vandrende torsk Skrei er kort fortalt en vandrende torsk som vokser opp i Barentshavet, og når den når sin beste alder, kommer den inn til norskekysten for å gyte.

Skreisesongen varer fra januar til april, og den tradisjonelle måten å servere skrei på kalles mølje.

Men skrei kan serveres på utallige måter, med spennende tilbehør.

- Skrei er festmat uansett om den er tilberedt tradisjonelt eller moderne og kreativt. Prøv marinert skrei med en krem av torskerogn. Det er fenomenalt, sier Arne Brimi.

POSJERT SKREI MED GRØNNKÅL, KALVETUNGE OG BULJONGSkrei kan serveres på utallige måter, og smaker veldig godt sammen med både kalv og okse. Denne varianten med deilig buljong av oksehale kan absolutt anbefales.

Du trenger:800 g loin av skrei, uten skinn1 pk grønnkål/ rød grønnkålSmør til steking1 stk kalvetunge1 neve kraftgrønnsaker (f.eks sellerirot, gulrot og løk)3 dl buljong av oksehaleSalt

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer