Enslige synes jul er stress

1 av 10 enslige feirer jul i ensomhet.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Illustrasjonsfoto: Colourbox.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en undersøkelse datingtjenesten Match.com har gjort blant sine medlemmer, feirer 11 prosent av enslige menn og 8 prosent av alle enslige julaften alene.

Elsebeth Bache i Ensliges Landsforbund synes tallet høres riktig ut.

- Dette stemmer nok, men det er ikke sikkert at de som feirer jul alene er interessert i eller har mulighet til å delta på arrangementer for enslige på julaften. Mange enslige reiser bort julaften, sier Bache.

Juletrefest 2. januar Ensliges Landsforbund er en frivillig organisasjon som arbeider for å bedre rammevilkårene for enslige og aleneboende - økonomisk og sosialt. Landsforbundet har lokalavdelinger som arrangerer ulike aktiviteter året rundt.

- Det er ingen arrangementer i vår regi på julaften eller nyttårsaften. Ofte når vi spør medlemmene våre om hva de er interessert i, sier de at de vil ha flere arrangementer og aktiviteter, men det er de samme medlemmene som møter opp hver gang vi arrangerer noe, sier Bache.

Lokalavdelingen i Oslo arrangerte førjulsfest 10. desember, og arrangerer juletrefest søndag 2. januar. Lokalavdelingenes arrangement er åpne for alle. Du finner informasjon om de ulike lokalavdelingenes arrangementer og aktiviteter på www.ensliges.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer