Enslige synes jul er stress

1 av 10 enslige feirer jul i ensomhet.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Illustrasjonsfoto: Colourbox.noVis mer

Ifølge en undersøkelse datingtjenesten Match.com har gjort blant sine medlemmer, feirer 11 prosent av enslige menn og 8 prosent av alle enslige julaften alene.

Elsebeth Bache i Ensliges Landsforbund synes tallet høres riktig ut.

- Dette stemmer nok, men det er ikke sikkert at de som feirer jul alene er interessert i eller har mulighet til å delta på arrangementer for enslige på julaften. Mange enslige reiser bort julaften, sier Bache.

Juletrefest 2. januar Ensliges Landsforbund er en frivillig organisasjon som arbeider for å bedre rammevilkårene for enslige og aleneboende - økonomisk og sosialt. Landsforbundet har lokalavdelinger som arrangerer ulike aktiviteter året rundt.

- Det er ingen arrangementer i vår regi på julaften eller nyttårsaften. Ofte når vi spør medlemmene våre om hva de er interessert i, sier de at de vil ha flere arrangementer og aktiviteter, men det er de samme medlemmene som møter opp hver gang vi arrangerer noe, sier Bache.

Lokalavdelingen i Oslo arrangerte førjulsfest 10. desember, og arrangerer juletrefest søndag 2. januar. Lokalavdelingenes arrangement er åpne for alle. Du finner informasjon om de ulike lokalavdelingenes arrangementer og aktiviteter på www.ensliges.no.

Enslige blir stresset av julen Undersøkelsen fra Match.com viser at 4 av 10 opplever jul og nyttår som mest stressende på grunn av følelsen av ensomhet og at man, selv om det har gått nok et år, fortsatt er singel.

Datingtjenesten spurte 1050 av sine single medlemmer om deres forhold til årets mange høytider og merkedager. Jul og nyttår utpeker seg som de absolutt vanskeligste høytidene å være singel.

Hele 40 prosent sier at denne perioden er vanskeligere enn til sammenligning sommerferie, Valentines Day og bursdager.

26 prosent begrunner valget sitt med at det er stressende og vanskelig å innse at de fortsatt er single når nok et år er gått, mens 20 prosent sier at alle vennene deres er par og at det ikke er morsomt å være den eneste som er singel.

Fikser jul for ensomme for 21. år Aslam Ahsan har drevet julearrangement for enslige i 21 år. I år kommer rundt 90 enslige for å feire julaften i Lørenskog Kulturhus. Og Ahsan er som alltid i rute i god tid før julaften.

- Etter alle disse årene har jeg fått gode rutiner på arrangementet. Vi har booket for 90 personer, men vet aldri hvor mange som kommer før dagen er der, sier Ahsan.

Det blir høytidelig julemiddag, gaver, julegudstjeneste, dans rundt juletre og julesanger. Ahsan gleder seg, selv om det er slitsomt.

- Det er mye å gjøre for én enkelt person, sier Ahsan.

- Vi vet at mange føler seg ekstra ensomme i julen, fordi vi ser ekstra mye aktivitet på Match.com i denne perioden. Men norske single ser forventningsfullt på 2011, da hele 8 av 10 håper og tror at de vil møte den store kjærligheten i året som kommer, sier Hanna Bergholm, nordisk markedsdirektør i Match.com.

LES OGSÅ: Avholdsmennesker dør av ensomhet

Ensomhet gjør deg kald

Professor: - Single er ulykkelige

Single damer er fritt vilt

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Slik skriver du datingprofil Få frem dine beste sider i datingprofilen. Slik ser du sexy ut på nett Foto-knepene som gjør profilen din lekrere. Tipset som gir deg draget på nettet Se hva som slår an når du vil ha kontakt på nettet. Finn kjærligheten på nettet Internett åpner en helt ny verden for deg som er på kjærestejakt. Her møter du personer du kanskje aldri ville møtt ellers. Høytid for nettdating Ensom i jula? Slik lykkes du med nettdatingen! - Fjellet er det nye sjekkestedet Reis til fjells og flørt!