Ensom? Slik bryter du mønsteret

Hjernen går inn i overlevelsesmodus når du føler deg ensom. Du kan bruke følelsen til noe positivt, ifølge fagmiljøet. Slik lærer du hvordan.

MANGE: Tolv prosent av oss er ganske ensomme, viser en Ipsos-undersøkelse utført for Dagbladet. Foto: Scanpix/Shutterstock
MANGE: Tolv prosent av oss er ganske ensomme, viser en Ipsos-undersøkelse utført for Dagbladet. Foto: Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert

På lukkede Facebook-grupper tikker det inn et titalls nye meldinger hver eneste dag: «Noen som vil bli med på vorspiel?» «Noen som har lyst til å reise til Danmark med meg?» «Er det noen som kunne tenke seg å ta en kaffe?»

Tusenvis kan se meldingene. Det går kort tid. «Ja», svarer én. Et mulig nytt vennskap dannes, på grupper for folk som ønsker å utvide nettverket sitt. Som et Tinder for vennskap.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer