Er det farlig å bruke teflon?

EU faser ut giftig kjemisk stoff.

TRYGT? Det er ikke farlig å bruke teflonprodukter så lenge belegget er helt, men når det blir så oppripet som her, er stekepanna moden for miljøstasjonen. Foto: ELISABETH DALSEG / DINSIDE.NO
TRYGT? Det er ikke farlig å bruke teflonprodukter så lenge belegget er helt, men når det blir så oppripet som her, er stekepanna moden for miljøstasjonen. Foto: ELISABETH DALSEG / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide.no: Fra juni i år blir det forbudt å produsere, importere, eksportere og omsette forbrukerprodukter og tekstiler som inneholder PFOA i EU.

PFOA, eller plerfluorert oktansyre, er ifølge erdetfarlig.no et giftig kjemisk stoff som tilhører gruppen perfluorerte stoffer. Slike stoffer har gode vann- og fettavstøtende egenskaper, og brukes i en rekke smarte produkter vi omgir oss med, som ulike non-stick-belegg, GoreTex og impregnering.

Da vi skrev om rengjøring av teflonbelagte produkter i fjor, var det flere lesere som påpekte at man kan bli syk av teflon, og at det nå skal forbys.

Det skal det ikke. Det er derimot stoffet PFOA som ofte har blitt brukt i flere non-stick-belegg, også teflon, som skal forbys.

Her gjelder det altså å holde tunga rett i munnen.

Ny teflon er helt trygt Selv om PFOA ikke forbys i EU før i juni, er det allerede faset ut i en rekke produkter. Dette gjelder spesielt produsenter i EU og EØS.

DuPont, firmaet som eier varemerket Teflon, som for mange er synonymt med slipp-lett-produkter, har kuttet bruken av PFOA i sine teflonprodukter, men stoffet er ikke helt faset ut fra alle produktene de har i porteføljen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer