Er det greit å ta med jobben på ferie?

Vi spurte ekspertene.

ALLTID TILGJENGELIG: Svært mange sliter med å koble ut jobben i sommerferien, og er alltid tilgjengelig - selv på stranda. Foto: MASKOT/NTB Scanpix
ALLTID TILGJENGELIG: Svært mange sliter med å koble ut jobben i sommerferien, og er alltid tilgjengelig - selv på stranda. Foto: MASKOT/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere nordmenn tar med seg jobben på ferie - og stadig flere arbeidsgivere forventer at vi skal være tilgjengelige også på ferie. Dette gjør at veldig mange av oss både sjekker og svarer på epost eller sms fra jobben - selv om vi har ferie og kanskje befinner oss milevis unna kontoret.

- Dette er uten tvil et økende problem i forbindelse med dagens grenseløse arbeidsliv. Skillet mellom jobb og privatliv er visket ut i mye større grad i dag enn bare for ti år siden, sier Anne Marita Milde, som er psykologspesialist og førsteamanuensis ved Universitet i Bergen. Hun mener forventningene om å være tilgjengelig kan komme både fra arbeidsgiveren og fra arbeidstakeren.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer