Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Er det lurt å kjøpe en brukt Tesla? Vi har testet Model S og Roadster - disse sjekkpunktene må du vite om

Tesla har vært her såpass lenge at det nå begynner å bli interessant å sjekke ut brukte utgaver. Her er de viktigste tingene du må tenke på før du kjøper.

SPENNING I HVERDAGEN: Mange tenker på én spesiell bil når man sier «Tesla», men det finnes flere utgaver. Vi har testet ut brukte utgaver og model S og Roadster - og har plukket ut vår favoritt. Foto: Kaj Alver
SPENNING I HVERDAGEN: Mange tenker på én spesiell bil når man sier «Tesla», men det finnes flere utgaver. Vi har testet ut brukte utgaver og model S og Roadster - og har plukket ut vår favoritt. Foto: Kaj Alver Vis mer

Tesla Roadster:

Tesla Roadster ble satt sammen på Lotus-fabrikken i Hethel, Norfolk, og lansert i 2008. Så den er bygget med en form for utgangspunkt i Lotus Elise, men den kan egentlig likevel ikke sammenlignes– for noe perfekt landeveis-racer og raffinert banebil er det ikke.

Selveste Elon Musk har i ettertid, nå som Model S er godt innprenta i hodene til forbrukerne, sagt at Tesla Roadster var en kjempetabbe.

Han mener at de første Tesla Roadster var biler som ikke var ferdige, og de brøt sammen ofte. Likevel var Roadster en bil som fikk folk til å bli nysgjerrige. Det var noe «nytt». En sportsbil av utseende, og ytelser.

Motor og kjøreegenskaper

Med nær 300 hester i en liten takløs bil på 1235 kilo, skulle den gjøre 0-100 km/t på 4 sekunder blank, og nå rett over 200 km/t i toppfart.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

6 MÅNEDER*

KUN I HELGA

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr 180 kroner for et halvt år. 0,33 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449,-/6 mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr for et år. 2,18 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (55kr/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?