Er dette årets partyhøyttaler?

Philips NTRX500 lukter russebuss og sure naboer.

PHILIPS NTRX500: Er ikke akkurat for de beskjedne, men skal du få i gang festen kan den være akkurat det du er på jakt etter.  Og ja: På toppen får du selvsagt en nedskalert miksepult. Foto: ØYVIND PAULSEN
PHILIPS NTRX500: Er ikke akkurat for de beskjedne, men skal du få i gang festen kan den være akkurat det du er på jakt etter. Og ja: På toppen får du selvsagt en nedskalert miksepult. Foto: ØYVIND PAULSENVis mer

Dinside Lydmessig har Philips satset tungt på sin seriøse Fidelio-serie de siste årene, men med NTRX500 tar de et solid skritt i en helt annen retning. NTRX500 er ganske enkelt laget for deg som vil ha det moro.

Men hva er den egentlig? NTRX500 rett og slett en massiv høyttaler med blinkende LED-lys i de to bassmembranene, og en miksepult på toppen. (Ja, du leste riktig ...)

De to basshøyttalerne er forøvrig på 8-tommer hver, mens diskantene er på 2-tommer, og selv om du ikke skal henge deg opp i de 650 wattene som er oppgitt, spiller det i hvert fall høyt nok.

Alt du trenger for å starte festen er dermed musikk. Ja, også strøm da. For dette beistet går naturlig nok ikke på batteri.

De aller fleste vil nok streame musikken direkte fra sin mobil eller nettbrett via Bluetooth, men NTRX500 har i tillegg to USB-innnganger (for både avspilling og lagring av miksene du lager), og innebygget CD-spiller som lar deg rippe musikken rett til USB-inngangen. Som seg hør og bør på en partymaskin får du også mikrofoninngang, slik at du kan plage naboen ytterligere ut over kvelden.

BLIR DETTE FOR MYE? Nå kommer Marshall til folket!

Lysshow er selvsagt inkludert Rundt bassmembranene har Philips forøvrig slengt på nok LED-lys til å gjøre deg solbrent, og i tillegg til at de gir deg alle regnbuens farger i takt med musikken, kan du også velge blant standardmoduser som «Passion», «Power», «Samba», og, ironisk nok: «Peace».

Men hva med lydkvaliteten? Vi har kun sett og hørt NTRX500 på et messegulv, men kan like fullt slå fast at dette vil få dine audiofile venner til å skygge banen: Her har nemlig fokuset vært på å spille høyt, og det er altså pumpende bass og dirrende diskant som står i fokus. Mellomtonen ser derimot ut til å ha blitt glemt i prosessen, men hvis ditt eneste mål er å få i gang festen er det kanskje ikke så farlig?

En finesse har vi imidlertid stor sans for.

For hvis grunnoppsettet ikke gir deg nok futt til at festen tar av, kan du nemlig vippe opp beskyttelsesdekselet på toppen og aktivere NX bass-boost-funksjonen.

DRØMMEKNAPP? Fullt basstrykk og alle LED-lysene på maks.  Her er det ikke spart på noe. Foto: ØYVIND PAULSEN
DRØMMEKNAPP? Fullt basstrykk og alle LED-lysene på maks. Her er det ikke spart på noe. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer

Knappen øker ganske enkelt bass og loudness-nivået til det maksimale, samtidig som LED-lysene går i overdrive. Ikke akkurat helt korrekt kanskje, men for alle som har vokst opp med James Bond-filmer og har drømt om trykke på «missile launch-knappen» gir den selvsagt bonuspoeng.

Interessert? Foreløpig har vi ikke sett at den har blitt tatt inn til Norge, men i Sverige får du kjøpt den hos MediaMarkt til rundt 5.500 svenske kroner.

Alle nyhetene fra IFA-messen får du her!

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

PHILIPS NTRX500:  Kabinettet er hele 113,5 centimeter høyt, har en bredde på 39, og en dybde på 40 centimeter. Vekten klokker forøvrig inn på 30,7 kilo, så da er det jo praktisk at den er utstyrt med et vippehåndtak på toppen og hjul nederst, slik at den er lett å flytte rundt fra fest til fest. Foto: ØYVIND PAULSEN
PHILIPS NTRX500: Kabinettet er hele 113,5 centimeter høyt, har en bredde på 39, og en dybde på 40 centimeter. Vekten klokker forøvrig inn på 30,7 kilo, så da er det jo praktisk at den er utstyrt med et vippehåndtak på toppen og hjul nederst, slik at den er lett å flytte rundt fra fest til fest. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer