JORDA RUNDT: Oppfyller du kriteriene, kan du få jobb som Jorda Rundt-reporter for det nederlandske flyselskapet KLM. Da kan du reise hvor du vil i hele verden, helt gratis, i 90 dager. Foto: NTB Scanpix
JORDA RUNDT: Oppfyller du kriteriene, kan du få jobb som Jorda Rundt-reporter for det nederlandske flyselskapet KLM. Da kan du reise hvor du vil i hele verden, helt gratis, i 90 dager. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ny sommerjobb?

Er dette drømmejobben? KLM søker etter en nordmann som vil reise jorda rundt gratis i 90 dager

Jobben er å finne glade nyheter.

Iblant kommer det jobber som nesten virker for gode til å være sanne.

Dagbladet har tidligere omtalt en jobb i Sverige, der man kunne få 4000 kroner dagen for å drikke øl.

Et annet jobbtilbud lød på å teste ut luksusvillaer i tre måneder - og å få 85 000 kroner for strevet. Eller kanskje toppen av kransekaka: 150 000 kroner for å ligge på ryggen, og gjøre ingenting i to måneder.

Glade nyheter

Nå er det det nederlandske flyselskapet KLM som skal «ansette» tre skandinaviske reportere - en norsk, en svensk og en dansk - som får reise verden rundt på selskapets fly i nitti dager.

Alt du trenger å gjøre til gjengjeld er å formidle gode nyheter fra alle verdenshjørner.

- Det kan for eksempel være om en renholder i Bogota som startet et gratis bibliotek med bøker andre mente var søppel. Eller om en skadet skilpadde i Fort Lauderdale som ble frisk ved hjelp av akupunktur, skriver selskapet i sin utlysningstekst.

Sakene du produserer vil selskapet bruke i reklamefilmer og reportasjer om seg selv.

Kvalifikasjoner

For å komme i betraktning, må du ha fylt 18 år, og du må ha gode engelsk-kunnskaper, ha førerkort, og ha erfaring i fotografering eller filming.

Søknaden må inneholde en god nyhet av det slaget selskapet er på jakt etter, og du må også sende inn en film av deg selv der du forteller hvorfor KLM skal velge nettopp deg.

Søknadsfristen er 13. august, og hva søknaden skal inneholde, finner du her.