Er dette framtidas måte å bruke PC på?

Styreflate hvor som helst.

FØLGER MED: Touch+' to kameraer lar deg bruke hva som helst som styreflate. Foto: RACTIV
FØLGER MED: Touch+' to kameraer lar deg bruke hva som helst som styreflate. Foto: RACTIVVis mer

Dinside For et snaut år siden testet vi Leap Motion — en liten dings som kan minne litt om Microsofts Kinect-løsning, der man kobler den til en PC for deretter å styre den ved å gjøre håndgester i løse lufta.

Touch+ er en ny variant som nå er i salg takket være en vellykket Kickstarter-kampanje. Den gangen het produktet Haptix, og det dro inn en drøy million kroner fra folkefinanseringstjenesten.

To kameraer Løsningen er en liten boks med to kameraer, hvis ledning kobles inn i USB-porten. De to kameraene sørger for å spore fingrene dine slik at du kan bruke hvilken som helst overflate som flerberørings-styreflate.

Fester du den på toppen av laptop-skjermen, kan du gjøre musbevegelser ved å stryke fingeren rundt over tastaturet. Enheten er intelligent nok til å skjønne når du faktisk skriver på tastaturet - da deaktiveres funksjonen midlertidig.

Bord, lerret ... Med i pakken får man også et lite stativ, slik at man bruke bordet som styreflate. Dermed trenger man ikke lenger mus for å navigere på skjermen. Andre bruksmuligheter er for eksempel å vinkle kameraene mot et lerret, slik at du kan bruke lerretet som en berøringsflate når du holder en presentasjon.

Touch+ er allerede i salg, men foreløpig i alfaversjon. Med andre ord jobber teamet fortsatt iherdig med å forbedre produktet.

Ractiv, som produsenten heter, tar 75 dollar for en enhet, pluss ti dollar i frakt til Norge. Det skulle bety drøye 650 kroner med dagens kurs, inkludert moms, men uten fortollingsgebyr (som varierer med speditør).

Les også: Snarveier på Mac-styreflaten

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.