Norgesferie:

Er dette Norges fineste bilferie?

Slik får du seks nasjonale turistveger på én tur.

Vakre bilturer: Starter du rundreisen ved Atlanterhavsvegen så kan du glede deg til mange flotte opplevelser. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Vakre bilturer: Starter du rundreisen ved Atlanterhavsvegen så kan du glede deg til mange flotte opplevelser. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Er du klar for bilferie i Norge i sommer? Eller kanskje på motorsykkel. Hvor er egentlig Norges fineste rundreise? Mange er kjent med at Norge har hele 18 nasjonale turistveger. Kanskje er en av dem i nærheten av der du bor. Men visste du at det var mulig å kjøre hele seks ulike nasjonale turistveger på én rundtur? Det gjør dette trolig til Norges vakreste rundreise på to eller fire hjul.Og få gjerne med deg andre gode tips for årets Norgesferie.

Skaper begeistring og arbeidsplasser

Og gleden av å ha nasjonale turistveger er stor for reiselivet.-Trollstigen - Geiranger er et enormt trekkplaster for både nordmenn og utenlandske. Veien genererer inntekter som holder hjulene i gang for mange bedrifter, store som små, sier reiselivssjef Jorid Bjerkeseth i reiselivskommunen Rauma.

Hun får støtte fra næringssjef Åshild Myhre Amundsen i Lom kommune i Gudbrandsdalen:

-Den nasjonale turistvegen bidrar til å skape arbeidsplasser i bedriftene som ligger langs ruta, både overnattingssteder, serveringsplasser, matbutikk, aktivitetsbedrifter som nyter godt av all gjennomgangstrafikken langs veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.