Er dette verdens råeste flysikkerhetsvideo?

Air New Zealand med stjernelag.

(Dagbladet): Følger du noen gang med på sikkerhetsgjennomgangen når du er ute og flyr? Ikke? Du er trolig ikke alene.

Nettopp dette ønsker flyselskapet Air New Zealand å endre på. I sin nye sikkerhetsvideo har de nemlig fått med seg et stjernelag av dimensjoner.

Videoen som de selv kaller «Den mest episke sikkerhetsvideoen noensinne», har fått «Hobbiten»-tema, og i den møter vi flere store profiler som Sir Peter Jackson, Elijah Wood, Sylvester McCoy, Sir Richard Taylor og Naoyuki Shimizu (se videoen øverst i saken).

Dette er den andre sikkerhetsvideoen med «Hobbiten»-tema for det newzealandske flyselskapet. At de spiller på Tolkien-bøkene, er ikke så vanskelig å forstå siden hele «Hobbiten»-trilogien er spilt inn i landet.

Trakk reklamekampanje Den nye sikkerhetsvideoen kommer tre måneder etter at flyselskapet vraket sin forrige video, hvor de hadde med seg Sports Illustrated-modeller som Christie Brinkley, Chrissy Teigen og Hannah Davis.

Dette var det flere som reagerte på.

Kritikerne mente at modellene ikke hadde noe med flysikkerhet å gjøre, og én av dem, australske Natasha Young, startet en underskriftskampanje på nett hvor hun krevde videoen fjernet fordi den var «en unnskyldning for å objektifisere den seksualiserte kvinnekroppen».

Hun mente videre at filmen ikke tok hensyn til passasjerer som ville finne videoen støtende av religiøse grunner, eller passasjerer med dårlig selvbilde, skriver Nine MSN.