Er dette verdens verste rundkjøring?

Rundkjøringer - veibiten mange elsker å hate. Og denne er noe av det verste vi har sett.

DEN MAGISKE RUNDKJØRINGEN: Dette er en av de to magiske rundkjøringene i henholdsvis Swindon og Hemel Hempstead i England. Antakeligvis en av verdens verste. Foto: GOOGLE MAPS
DEN MAGISKE RUNDKJØRINGEN: Dette er en av de to magiske rundkjøringene i henholdsvis Swindon og Hemel Hempstead i England. Antakeligvis en av verdens verste. Foto: GOOGLE MAPSVis mer

Dinside I lys av den pågående debatten om hvordan man skal plassere seg i rundkjøringer har vi funnet frem til en rundkjøring som straks gjør hele debatten mer kompleks enn den allerede er. En debatt der heller ikke forsikringbransjen og Vegdirektoratet greier å enes.

Upopulære sirkler Ingen er spesielt glade i rundkjøringer, og under en oppkjøring til førerkortet er det enhver elevs mareritt. Spesielt der én rundkjøring går inn i en annen, og hvordan man plasserer seg i den først rundkjøringen, avgjør hvor du skal ut av den neste.

Utallige trafikkuhell skjer nettopp i rundkjøringer, fordi bilister er usikre på hvordan de skal plassere seg.

Verre enn verst Men det er kanskje ikke så ille her i Norge likevel. Vi har kommet over en rundkjøringslayout vi anser som en av verdens verste, og den finnes to stykker av, i henholdsvis Hemel Hempstead og Swindon i England.

Hva er mest effektivt? Rundkjøringer eller kryss?

Magic Roundabout Disse består av fem små rundkjøringer rundt en sjette rundkjøring i midten, og for ordens skyld, går den motsatt vei av de andre. Den ble laget etter tegninger av Frank Blackmore som jobbet for the British Transport and Road Research Laboratory i 1972.

De to rundkjøringene omtales som «The Magic Roundabout» etter den populære britiske TV-serien med samme navn.

Rundkjøringer redder faktisk liv

Ti på topp Men bilistene syns tydeligvis ikke det er mye magi her. Rundkjøringene har ved flere anledninger blitt kåret til å være blant de aller verste rundkjøringene i England. Noe vi ikke har noen problemer med å forstå.

Om noen har kjørt i disse rundkjøringen eller har hatt andre forferdelige rundkjøringsopplevelser, del gjerne historiene deres i kommentarfeltet.

IKKE FOR PYSER: The Magic Roundabout er ikke for pyser. Den består av fem små rundkjøringer med en stor rundkjøring i midten. For ordens skyld går den midterste i motsatt retning av de fem små. Foto: FLICKR LEONIE
IKKE FOR PYSER: The Magic Roundabout er ikke for pyser. Den består av fem små rundkjøringer med en stor rundkjøring i midten. For ordens skyld går den midterste i motsatt retning av de fem små. Foto: FLICKR LEONIE Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.