Er du en av de som vil tape på nye skatteregler?

- Mange vil få en økonomisk blåmandag.

MANGE PÅVIRKES:   I går leverte Scheel-utvalget sin innstilling til ny skattemodell. Utvalget foreslår flere endringer som vil kunne få stor betydning for folk med vanlige inntekter. Foto: SARA JOHANNESSEN / NTB SCANPIX
MANGE PÅVIRKES: I går leverte Scheel-utvalget sin innstilling til ny skattemodell. Utvalget foreslår flere endringer som vil kunne få stor betydning for folk med vanlige inntekter. Foto: SARA JOHANNESSEN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går leverte Scheel-utvalget sin innstilling til ny skattemodell. Utvalget foreslår flere endringer som vil kunne få stor betydning for folk med vanlige inntekter. - Enkelte grupper vil kunne rammes kraftig, påpeker Jan Bangen, advokat i Skattebetalerforeningen. Utvalget vil blant annet beholde formueskatten på bolig, men endre den slik at også egen bolig verdsettes til 80 prosent av faktisk verdi. I dag verdsettes boligene til 25 prosent av markedsverdi. Dette gjør at mange slipper formueskatt på egen bolig. Bunnfradraget i formueskatten er foreslått økt fra 1 millon til 2 130 000, men det hjelper ikke dem som har bolig som er mye verdt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer