Riskrem i bringebærsaus med vanilje og mandel, pyntet med sitronmelisse. Vanlig dessert, også en tradisjonsdessert i jula.
Foto: © Baard Næss / NN / Samfoto
Riskrem i bringebærsaus med vanilje og mandel, pyntet med sitronmelisse. Vanlig dessert, også en tradisjonsdessert i jula. Foto: © Baard Næss / NN / SamfotoVis mer

Er du en vaniljesynder?

Må ha smør i kakene, men bruker simpleste vaniljesukker.

aniljesynden

Forresten; til deg som tviholder på smør i julekaker. Hva gjør du når vaniljearoma skal tilsettes bakst eller annen mat? Plukker du av gammel vane den typiske pulverboksen ut av butikkhylla?

Vaniljesukker og jordbær.
Vaniljesukker og jordbær. Vis mer

- Så å si alle bruker slikt vaniljesukker. Det er i praksis en simpel aroma, men bruken av den ligger tungt i nordmenns bevissthet, selv om smaksforskjellen er enorm mellom dette pulveret og ekte vanilje.

- Kvalitetsforskjellen er enda større her enn hva angår forskjellen på smør og margarin i julebaksten, mener Svensson.

Oslo.  Freia Sjokoladefabrikk.
En kvinnelig arbeider fyller vaniljesukker i små bokser. Beskyttelsesmaske.
Støvmaske.
Foto: SCANPIX
Oslo. Freia Sjokoladefabrikk. En kvinnelig arbeider fyller vaniljesukker i små bokser. Beskyttelsesmaske. Støvmaske. Foto: SCANPIX Vis mer

Så der fikk du den. Og hvis du vil ha en ny opplevelse, kjøp vaniljestenger, og lag ditt eget vaniljesukker.

Les mer:

Helsedirektoratet: Smør, margarin og oljer

Skoleboller med melis, kokos og vanilje. Kake, søtt, kalorier, bakverk, bakst, konditori, mat. Gjærbakst.
Foto: © Roger Hardy / Samfoto
Skoleboller med melis, kokos og vanilje. Kake, søtt, kalorier, bakverk, bakst, konditori, mat. Gjærbakst. Foto: © Roger Hardy / Samfoto Vis mer
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.