Er du klar for å sprite opp middagen?

Hissig krydrede oppskrifter fra Charlotte Mohn Gaustad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Charlotte Mohn.

VANG på Hedemarken (Dagbladet Endelig fredag):

Med kjøkkenbenken dekket av rød og grønn chili, fersk hvitløk og ingefær og krydderbokser med spennende dufter, er Charlotte i full gang med å koke og steke mat som får fart på blodomløpet. Perfekt nå i vinterkulda.

- Jeg blir glad når jeg lager mat med mye krydder. Sterke og gode smaker som river litt, det er deilig, sier Charlotte, og putter hele 4 røde chili og 15 hvitløkfedd i varm olivenolje.

Sammen med fersk koriander, hakkede cashewnøtter og nykokt spagetti blir dette til Charlottes favorittpasta nå i vinter. Servert med god, fersk parmesanost på toppen.

- Denne pastaen er helt nydelig, og så enkel. Tilpass chili og hvitløk etter din egen smak, og korianderen kan byttes ut med bladpersille, sier Charlotte.

Hundrevis av ulike chilisorter Det finnes hundrevis av forskjellige chilisorter, og det sies at chili er verdens mest brukte krydder. I Norge er vi mest vant med rød eller grønn spansk pepper.

Chili inneholder mye antioksidanter, og skal ha mange gode egenskaper. I tillegg til å få fart på blodomløpet, gir chili økt forbrenning og skal ha god innvirkning på blodtrykk og kolesterol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer