Er du også hekta på pakkesporing?

Nordmenn sjekka pakkene sine 50 millioner ganger det siste året.

SPOR AV TVANGSTANKER: Med sporing på mobil er alt lagt til rette for å sjekke og sjekke og sjekke pakkesporinga. Men det går ikke noe raskere av den grunn ... Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE
SPOR AV TVANGSTANKER: Med sporing på mobil er alt lagt til rette for å sjekke og sjekke og sjekke pakkesporinga. Men det går ikke noe raskere av den grunn ... Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside.no: Mange av oss fisker regelmessig fram mobilen for å sjekke heller unødvendige ting: «Har jeg virkelig ikke fått svar på meldinga jeg sendte for ti minutter siden?» «Har ingen likt bildet jeg la ut for fem minutter siden?»

Og ikke minst:

«Har det fortsatt ikke skjedd noe som helst med pakka jeg sjekka for ett minutt siden!?»

- For oss gutta handler det ofte om elektroniske dingser: Man er veldig keen på å få det fort, sier Postens konserndirektør for e-handel Gunnar Henriksen til Dinside.

- Og pakkesporing har blitt en del av kjøpsopplevelsen.

LES OGSÅ: Ny frustrasjon for norske netthandlere — frakttipping får pakkene over momsgrensa

Så ofte sjekker vi Ifølge Henriksen har det blitt gjort rundt 50 millioner oppslag i pakkesporing-systemene deres det siste året. 60 prosent av disse kom fra nettbrett eller mobil.

Det vil si at nordmenn i snitt sjekker pakkene sine hele syv ganger før de kommer fram. Og det verserer historier om maniske kunder som sjekker flere titalls ganger hver eneste dag.

- Overrasker dette deg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.