UVÆRET KOMMER: Det er meldt snøstorm i store deler av Sør-Norge i helga. Meterologene ber folk komme seg ned av fjellet så fort som mulig. Foto: NTB Scanpix
UVÆRET KOMMER: Det er meldt snøstorm i store deler av Sør-Norge i helga. Meterologene ber folk komme seg ned av fjellet så fort som mulig. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vinterferie

Er du på vinterferie i fjellet? - Kom dere ned så fort som mulig, ber meterologene

Snøstorm på vei.

Meteorologene ber folk på fjellet om å kjøre hjem snarest. Det er sendt ut OBS-varsel om snø, vind og vanskelige kjøreforhold i store deler av Sør-Norge.

Det kan komme opptil 60 centimeter snø i Telemark og Agder. Det varsles også sterk vind mange steder. Fra lørdag ettermiddag og kveld er det meldt vanskelige kjøreforhold på fjellet i Sør-Norge på grunn av sterk vind, tvitrer Statens vegvesen lørdag formiddag.

- Kombinasjonen av snø og kraftig vind opp mot storm gir en skikkelig snøstorm, sier Storm-meteorolog Beate Tveita til TV 2.

Uværet bygger seg opp lørdag kveld og fortsetter med uendret styrke på søndag. Først mandag vil nedbøren avta, men det vil fremdeles være mye vind.

- Det vil bli sterkest vind i den vestlige delen av Langfjella, og det blir mest vind i fjellovergangene fra Vestlandet til Øst-Norge. Dersom du planlegger å kjøre over Haukeli søndag, kan det ta lengre tid enn planlagt på grunn av kolonnekjøring, sier vakthavende meteorolog John Smits hos Meteorologisk institutt til VG.

Mange har hatt vinterferie denne uka, og for dem som er på fjellet, er anbefalingen klar: Reis hjem lørdag, råder meteorologene.

- Kjør ned fra fjellet så fort som mulig. Fra lørdag kveld og utover på søndag blir kjøreforholdene krevende, sier meteorolog Tveita. (NTB)