ENKEL SJOKOLADEDESSERT: Det enkleste er som regel det beste. Foto: Erik Hannemann
ENKEL SJOKOLADEDESSERT: Det enkleste er som regel det beste. Foto: Erik HannemannVis mer

Er du søtsugen?

Det holder med en liten dessert. Her er tre små godbiter.

Ofte har jeg bare lyst på én bit. Ett jafs av en mektig sjokoladekake kan være nok. Skjønner du hva jeg mener?

I Spania får man kjøpt øl i bittesmå glass som kalles cañas (tenk på det engelske sugarcane, så er det lettere å se for seg tykkelsen) i Madrid. Og zurito i Nord-Spania. Glassene er på halvparten av et snitt, omtrent to munnfuller. Og det slo meg, i San Sebastian, at noen ganger er dette glasset akkurat passe. Helt perfekt! En halvliter øl er i noen sammenhenger helt overkill.

Det er mye å lære av en caña. For min del er det spesielt mye å hente når det kommer til desserter. Jeg er skapt sånn at jeg sjelden klarer å stoppe før tallerkenen er tom. Det ikke alltid like behagelig, kan jeg fortelle. Så når jeg lager maten selv, kan jeg regulere dette bedre med å lage små porsjoner.

Søtt etter maten Nesten uansett hvor mye, eller lite, jeg har spist, vil jeg gjerne ha litt søtt etter maten. Noen ganger gjør denne kule sjokoladekonfekten nytten (se video her). Et par biter og så er søtsuget stagget. Du kan prøve en bit av min drømmesjokolade og se om vi blir enige.

Nedenfor finner du også oppskriften på en liten lekkerhet med mørk sjokolade og macadamianøtter.

Sjokolade i kopper Det nærmeste jeg kommer en caña i dessertverdenen, er disse sjokoladekoppene (jeg tror jeg har dem fra en av Jamie Olivers bøker). De er slett ikke mer enn et par munnfuller, men du verden så mektig! Det holder! Det er nok!

Du begynner med å koke opp fløte, røre inn sjokolade, eggeplommer og piske inn litt smør på slutten. Jeg liker å ha i en knert med rom, whisky eller konjakk også, men her er vi forskjellige.

Oppskriften finner du nedenfor.

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Her er alle ukemenyene
Denne kyllinggryta lager du i dag

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.