Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Er du stappmett, men likevel sulten på dessert?

Prøv Viestads latterlig lette og sunne juledesserter.

EPLER OG PÆRER: Denne enkle terten med epler og pærer er både søt og sunn. Foto: METTE RANDEM
EPLER OG PÆRER: Denne enkle terten med epler og pærer er både søt og sunn. Foto: METTE RANDEM Vis mer

Jula er for mye av alt som er godt. Og det er deilig.

Men etter noen dager med ribbe og annen julemat, får jeg behov for å kutte ned litt.

Det er for tidlig å stramme inn livreima, men vær så snill, kan jeg ikke bare få gå og legge meg uten å være helt fortvila forspist?

Romjulstradisjoner Romjula er full av selskap og store måltider. Mye av løpet er lagt opp fra før - hver familie har sine regler for hva slags mat som skal serveres på de ulike dagene. Men desserten, det er det ofte mulig å variere litt.


Her er en samling av noen av de enkleste og sunneste dessertene jeg vet om - alle sammen er fruktbaserte, og med klare julesmaker av julekrydder som kanel, nellik og kardemomme.

Den aller enkleste er nesten ikke en rett en gang - simpelthen er kombinasjon av appelsin og kanel. Kombinasjonen er vanlig på restauranter i Marokko, men fungerer veldig bra etter et tungt julemåltid.

Du vet at du kommer til å sprekke hvis du spiser mer - så byggkrem eller karamellpudding er ikke noe alternativ - men du er sugen på noe søtt allikevel.

Den syrlige appelsinen gir akkurat det lille løftet du trenger, uten at du føler deg tyngre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media