BARE FOR VOKSNE: Movie Colony Hotel tillater ikke gjester under 21 år.
BARE FOR VOKSNE: Movie Colony Hotel tillater ikke gjester under 21 år.Vis mer

Er du under 21 år kan du bare glemme denne senga

En drøss med Hollywood-stjerner har følt seg hjemme her.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Inne og ute): Hotelltesten.

- Dette holder ikke! Nei, dette nekter jeg å finne meg i!

Gjesten i resepsjonen var ikke blid. Hun fortalte at hun, ektemannen og deres sju år gamle sønn hadde reist fra Europa, vært våken i snart et døgn, bare for å komme fram til hotellet - og få beskjed at de likevel ikke var velkommen.

- Jeg beklager, men det er vår policy, forklarte resepsjonisten tålmodig.

MOVIE COLONY HOTEL: Det berømte, lille boutiquehotellet i Palm Springs, to timers kjøring inn i ørkenen fra Los Angeles, har hatt gjester som Frank Sinatra og Jim Morrison.
MOVIE COLONY HOTEL: Det berømte, lille boutiquehotellet i Palm Springs, to timers kjøring inn i ørkenen fra Los Angeles, har hatt gjester som Frank Sinatra og Jim Morrison. Vis mer

- Movie Colony Hotel tillater ikke gjester under 21. Det står tydelig på nettsida vår. Men vi kan anbefale hotellet vegg i vegg.

Voksen profil En kan like det eller ei, men det berømte, lille boutiquehotellet i Palm Springs, to timers kjøring inn i ørkenen fra Los Angeles, har en voksen profil.

De er ikke et amerikansk familiehotell med spis så mye du vil-buffeer eller happy hour-bar, men et sted som er «stylish, private, comfortable and laid-back».

- Det er i hvert fall det de skryter av på hjemmesiden, sa reisefølget.

- De skryter også av at størrelser som Frank Sinatra, Dean Martin og en hel drøss andre Hollywood-stjerner følte seg hjemme her en gang i tida. Så vil det vise seg om vi også gjør det.

16 rom Hotellet, som har 16 rom av diverse størrelse, ble bygget i 1935. Arkitekten var sveitsiskfødte Albert Frey (1903-1998), og dette regnes som et av hans hovedverk.

Frey hadde jobbet under Le Corbusier, men trivdes så godt i Californias ørkenklima at han slo seg ned i Palm Springs. Det bærer byen preg av fremdeles. Få steder er tettheten av amerikansk modernistisk arkitektur høyere enn nettopp her.

Vi hadde bestilt den største typen rom, et såkalt «town house», med stue i første etasje og soverom og bad i andre. Det lå like ved poolen.

Jim Morrison, Doors-vokalisten som bodde her en gang på 60-tallet, gadd ikke å bruke trappene, så han hoppet like godt fra balkongen da han skulle ta sitt morgenbad. Det anbefales ikke.

Nyrenovert Hele hotellet ble renovert i fjor, og innredet med en blanding av vintage og nyere møblement. Som Wassily-stoler, Marshmallow-sofaer designet av George Nelson, amøbeformede salongbord - og så videre.

- Som å bo i et levende museum, altså, sa reisefølget.

I motsetning til museer handler det om funksjonalitet, så «se, men ikke røre»-frykten, var helt ubegrunnet.

Sengene var store, nye og behagelige, men airconditionanlegget kunne med fordel vært av nyere dato. Det kunne også badeinteriøret, som var mer gammelt enn elegant.

Men å sitte ved poolen med et glass hvit, kalifornisk vin - som du kan forsyne deg med i baren uten at det kommer på regningen - og føle på den historiske settingen, er en ganske fin opplevelse.

• Her finner du hotelltestene fra Dagbladets Inne og ute.