Er du «ung og kul» er dette bilen for deg

Tyskerne lanserer kul bybil med et ukult navn.

TRE VARIANTER: Opel Adam kommer i tre utstyrsversjoner: Jam, Glam og Slam. FOTO: Opel
TRE VARIANTER: Opel Adam kommer i tre utstyrsversjoner: Jam, Glam og Slam. FOTO: OpelVis mer

Adam er navnet på Opels nye bybil som skal vises frem på Paris-utstillingen til høsten.

Ifølge Opel skal dette være en bil for urbane og trendy bilkjøpere med sans for design. Med andre ord blir det en direkte konkurrent til biler som Fiat 500 og Mini.

Opel trekker frem muligheten til personalisering som noe av det viktigste med Adam.

Ifølge pressemeldingen skal det være mer enn én million forskjellige kombinasjoner å velge mellom. I første omgang leveres bilen med tre forskjellige utstyrsnivåer - alle med forskjellig karakter.

Jam skal være fargerikt og fasjonabelt, Glam er for de sofistikerte og glamorøse, mens Slam er utstyrsnivået for de som liker det sportslig.

Også på utstyrsfronten vil Adam appellere til yngre kjøpere. For å gjøre det har Adam fått en touchskjerm med iOS og Android-kompatibilitet. Dette skal også muliggjøre bruk av internettbaserte programmer. Opel hevder også at den har en hel del utstyr som er nytt i denne klassen. Blant finnes det mulighet for automatisk parkering og rattvarme (noe nye Kia Picanto, som er en konkurrent, også har).

Bilen er basert på plattformen som kalles SCCS (Smal Common Components and Systems). Denne har blitt utviklet i samarbeid med resten av GM samt Fiat-konsernet. Adam er litt mindre enn nevnte Mini Cooper, men en god del lengre enn Fiat 500.

I første omgang leveres Adam med tre motorer: En 1,2-liter på 70 hester og to 1,4-litere på 87 og 100 hester. Start/stopp-teknologi er tilgjengelig på alle motorene, og en femtrinns manuell girkasse er eneste mulighet. Adam vil også få en ny turbomotor koblet til en sekstrinnskasse så fort denne kombinasjonen er klar.

Les også:
Fire biler som gjør livet morsommere
Vi har testet bybilen Volkswagen Up!
Fiat 500 blir SUV

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

FOR DE UNGE OG KULE:  Nye Opel Adam. Foto: Opel
FOR DE UNGE OG KULE: Nye Opel Adam. Foto: Opel Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 215647286


Varnish cache server