Er en av verdens største private boliger, og nå har Tripadvisor kåret det til verdens beste hotell

Den beste hotellopplevelsen i Norge finner du i Østfold.

VERDENS BESTE HOTELL: Siden Umaid Bhawan Palace sto ferdig, har den 347 rom store bygningen fungert som residens for det som en gang var den kongelige familien i Jodhpur. Nå er fløyen som er gjort om til hotell, kåret til verdens beste av Tripadvisor. Foto: YANN ARTHUS-BERTRAND / CORBIS / NTB SCANPIX
VERDENS BESTE HOTELL: Siden Umaid Bhawan Palace sto ferdig, har den 347 rom store bygningen fungert som residens for det som en gang var den kongelige familien i Jodhpur. Nå er fløyen som er gjort om til hotell, kåret til verdens beste av Tripadvisor. Foto: YANN ARTHUS-BERTRAND / CORBIS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Tradisjonen tro har reisenettstedet Tripadvisor igjen kåret de beste hotellene i verden i «Travellers' Choice Awards 2016».

Kåringa gjøres på bakgrunn av brukernes egne anmeldelser, og vil du besøke årets vinnerhotell må du reise til India.

Umaid Bhawan Palace ligger med utsikt til Jodhpur, en by i den indiske delstaten Rajasthan.

Omkranset av en 26 mål stor hage skal det gylne sandsteinmonumentet være det siste av de store palassene i India, og ifølge hotellet også en av de største private boligene i verden.

Av 856 gjesteanmeldelser av Umaid Bhawan Palace på Tripadvisor, har 779 vurdert hotellet til «excellent».

Rojal bolig Ifølge Wikipedia ble palasset bygd mellom 1928 og 1943 for maharaja Umaid Singh. Siden den 347 rom store bygningen sto ferdig har den fungert som residens for det som en gang var den kongelige familien i Jodhpur. 

Palassets er en blanding av både østlig og vestlig arkitektur, og er blant annet er utsmykket med en 32 meter høy kuppel.

Umaid Singh døde allerede i 1947 og fikk dermed bare fire år i praktbygget. Han ble ifølge Wikipedia etterfulgt av sønnen Hanumant Singh som også døde i ung alder da flyet hans styrtet etter å ha vunnet valget i 1952.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer