Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Er en av verdens største private boliger, og nå har Tripadvisor kåret det til verdens beste hotell

Den beste hotellopplevelsen i Norge finner du i Østfold.

VERDENS BESTE HOTELL: Siden Umaid Bhawan Palace sto ferdig, har den 347 rom store bygningen fungert som residens for det som en gang var den kongelige familien i Jodhpur. Nå er fløyen som er gjort om til hotell, kåret til verdens beste av Tripadvisor. Foto: YANN ARTHUS-BERTRAND / CORBIS / NTB SCANPIX
VERDENS BESTE HOTELL: Siden Umaid Bhawan Palace sto ferdig, har den 347 rom store bygningen fungert som residens for det som en gang var den kongelige familien i Jodhpur. Nå er fløyen som er gjort om til hotell, kåret til verdens beste av Tripadvisor. Foto: YANN ARTHUS-BERTRAND / CORBIS / NTB SCANPIX Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Tradisjonen tro har reisenettstedet Tripadvisor igjen kåret de beste hotellene i verden i «Travellers' Choice Awards 2016».

Kåringa gjøres på bakgrunn av brukernes egne anmeldelser, og vil du besøke årets vinnerhotell må du reise til India.

PALASSFERIE: Umaid Bhawan Palace er omkranset av en 26 mål stor hage. Foto: TIBOR BOGNAR / CORBIS / NTB SCANPIX
PALASSFERIE: Umaid Bhawan Palace er omkranset av en 26 mål stor hage. Foto: TIBOR BOGNAR / CORBIS / NTB SCANPIX Vis mer

Umaid Bhawan Palace ligger med utsikt til Jodhpur, en by i den indiske delstaten Rajasthan.

Omkranset av en 26 mål stor hage skal det gylne sandsteinmonumentet være det siste av de store palassene i India, og ifølge hotellet også en av de største private boligene i verden.

Av 856 gjesteanmeldelser av Umaid Bhawan Palace på Tripadvisor, har 779 vurdert hotellet til «excellent».

Rojal bolig Ifølge Wikipedia ble palasset bygd mellom 1928 og 1943 for maharaja Umaid Singh. Siden den 347 rom store bygningen sto ferdig har den fungert som residens for det som en gang var den kongelige familien i Jodhpur. 

JODHPUR: Fra Umaid Bhawan Palace har du utsikt til byen Jodhpur med sine mange blåmalte hus. Foto: OLAF KRÜGER / CORBIS / NTB SCANPIX
JODHPUR: Fra Umaid Bhawan Palace har du utsikt til byen Jodhpur med sine mange blåmalte hus. Foto: OLAF KRÜGER / CORBIS / NTB SCANPIX Vis mer

Palassets er en blanding av både østlig og vestlig arkitektur, og er blant annet er utsmykket med en 32 meter høy kuppel.

Umaid Singh døde allerede i 1947 og fikk dermed bare fire år i praktbygget. Han ble ifølge Wikipedia etterfulgt av sønnen Hanumant Singh som også døde i ung alder da flyet hans styrtet etter å ha vunnet valget i 1952.

Det var da hans sønn igjen og nåværende eier Gaj Singh tok over, og i 1971 - samme år som fyrsteprivilegiene ble avskaffet - bestemte han seg for å gjøre om en fløy av palasset til hotell. Hotellfløyen i palasset drives i dag av Taj Group of Hotels.

En annen del av palasset er et museum som forteller historien til fyrstefamilien i det 20. århundre.
 
«Bor som maharajaen» Velger du å booke et av de 64 rommene i palasset kan du ifølge hotellets hjemmeside vandre gjennom det private museet, teste hvor god du er i squash på en av de marmorerte banene, eller ta en kjøretur gjennom Jodhpur i veteranbil ledsaget av din egne kongelige butler, for eksempel.

GODE ANMELDELSER: En bruker på Tripadvisor omtaler hotellet som «Et utrolig hotell, med helt fantastiske fasiliteter.». Foto: AMAR GROVER / CORBIS / NTB SCANPIX
GODE ANMELDELSER: En bruker på Tripadvisor omtaler hotellet som «Et utrolig hotell, med helt fantastiske fasiliteter.». Foto: AMAR GROVER / CORBIS / NTB SCANPIX Vis mer

En bruker på Tripadvisor omtaler hotellet som «Et utrolig hotell, med helt fantastiske fasiliteter.».

En annen beskriver den fantastiske utsikten over det fargerike hageanlegget til byen Jodhpur med sine blåmalte hus, og «servicen fra et uklanderlig kledd personale, som hjelper deg ved enhver anledning.»

«Du bor som maharajaen, og han deler sitt vakre palass fullt og helt med hotellets gjester. Antikke møbler, omgivelser, atmosfæren, hager, historie, alt er der. Pluss verdens beste ansatte, hjelpsomme, oppmerksomme, rett og slett perfekt.», skriver en tredje.

Topp ti hoteller i verden 1. Umaid Bhawan Palace - Jodhpur, India
2. Shinta Mani Resort - Siem Reap, Kambodsja
3. Bellevue Syrene - Sorrento, Italia
4. Hanoi La Siesta Hotel & Spa - Hanoi, Vietnam
5. Achtis Hotel - Afitos, Hellas
6. Belmond Le Manoir aux Quat'Saisons - Great Milton, Storbritannia
7. Mirihi Island Resort - Mirihi, Maldivene
8. Bucuti & Tara Beach Resort Aruba - Palm - Eagle Beach, Aruba
9. Calabash Luxury Boutique Hotel & Spa - Lance aux Epines, Grenada
10. Hotel Ritta Hoppner - Gramado, Brasil

Norsk vinner I tillegg til å kåre verdens beste hoteller, kårer Tripadvisor også vinnere i kategorier som hotellene med best service, beste luksus, beste småhoteller, og ikke minst nasjonale vinnere - også i Norge.

NORGES BESTE: Støtvig hotel ved Larkollen hopper fra fjorårets sjuendeplass og helt til topps. Spahotellet skyver med det fjorårsvinner Solstrand hotell og bad i Os, ned på en andreplass. Foto: HOTELLET
NORGES BESTE: Støtvig hotel ved Larkollen hopper fra fjorårets sjuendeplass og helt til topps. Spahotellet skyver med det fjorårsvinner Solstrand hotell og bad i Os, ned på en andreplass. Foto: HOTELLET Vis mer

Støtvig hotel ved Larkollen hopper fra fjorårets sjuendeplass og helt til topps, og skyver med det fjorårsvinner Solstrand hotell og bad i Os ned på en andreplass.

Overraskelsen var stor da Stig Fische som eier hotellet, fikk høre at nettopp hotellet hans er årets beste.

- Rent umiddelbart tenkte jeg at dette ikke var mulig, sier han til Dagbladet.

Fra først å være svært overrasket, er Fische nå veldig stolt. Hotelleieren tror nok det er en fordel å være et uavhengig og egenartet hotell for å score så høyt blant gjestene.

Hele 107 av 142 gjester rangerer hotellet som «excellent», som er høyeste score en gjest kan gi på Tripadvisor. 22 anmeldelser mener Støtvig er «very good» - det er nest høyeste score.

 Flinke ansatte - Først og fremst service, mat og atmosfære, svarer Fische på spørsmål fra Dagbladet om hvorfor han tror hotellet gjør det så godt blant gjestene.

Hotelleieren har selv bodd på mellom 300 og 400 hoteller verden over. Da han satt seg ned for å planlegge Støtvig hotel, tenkte han over hva han husket fra alle disse oppholdene.

Vinneroppskriften er rett og slett god planlegging og flinke ansatte, medgir han:

- Så absolutt. Hadde du ikke møtt blide ansikter, ville du ikke husket stedet, sier Fische.

Topp ti hoteller i Norge 1. Støtvig hotel, Rygge
2. Solstrand hotel og bad
3. The Thief, Oslo
4. Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo
5. Hotel Continental, Oslo
6. Lysebu, Oslo
7. Clarion Collection Hotel With, Tromsø
8. Dalen Hotel, Dalen
9. Clarion Collection Hotel Bryggen, Ålesund
10. Clarion Collection Hotel Helma, Mo i Rana

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media