Du leser nå Dagbladet Pluss

Er kjøkkenet ditt en bakteriebombe?

Menn slurver mest med mathygienen.

OVERRASKET: De tre vennene mener at de har det stort sett ganske rent, men det er flere av hygienerådene de ikke kjenner til. F.v. Christopher Husjord, Eivind Moer, Hanna Carolina Lütz. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
OVERRASKET: De tre vennene mener at de har det stort sett ganske rent, men det er flere av hygienerådene de ikke kjenner til. F.v. Christopher Husjord, Eivind Moer, Hanna Carolina Lütz. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer

- Veldig, veldig mange håndterer maten på feil måte i sitt eget kjøkken, sier Per Einar Granum, professor og leder for Senter for mattrygghet ved Norges veterinærhøgskole.

Det er sommer, ferie og maten skal nytes. Kanskje suger du til deg kostholdsråd som skal gjøre deg slankere til bikini-sesongen.

- Vi blir stadig vekk pepret med kostholdsråd, men det kan virke som vi har glemt grunnleggende mattrygghet i alt snakket om ernæring og kosthold, sier Elin Røssvoll.

Gått ut på dato

Hun er veterinær og doktorgradsstipendiat hos Nofima og Norges veterinærhøgskole, og har jobbet med et prosjekt om mattrygghet i norske hjem siden 2008.

Røssvoll mener at de gamle kostholdsrådene har gått ut på dato.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.