Er kjøkkenet ditt en bakteriebombe?

Menn slurver mest med mathygienen.

OVERRASKET: De tre vennene mener at de har det stort sett ganske rent, men det er flere av hygienerådene de ikke kjenner til. F.v. Christopher Husjord, Eivind Moer, Hanna Carolina Lütz. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
OVERRASKET: De tre vennene mener at de har det stort sett ganske rent, men det er flere av hygienerådene de ikke kjenner til. F.v. Christopher Husjord, Eivind Moer, Hanna Carolina Lütz. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer

- Veldig, veldig mange håndterer maten på feil måte i sitt eget kjøkken, sier Per Einar Granum, professor og leder for Senter for mattrygghet ved Norges veterinærhøgskole.

Det er sommer, ferie og maten skal nytes. Kanskje suger du til deg kostholdsråd som skal gjøre deg slankere til bikini-sesongen.

- Vi blir stadig vekk pepret med kostholdsråd, men det kan virke som vi har glemt grunnleggende mattrygghet i alt snakket om ernæring og kosthold, sier Elin Røssvoll.

Gått ut på dato

Hun er veterinær og doktorgradsstipendiat hos Nofima og Norges veterinærhøgskole, og har jobbet med et prosjekt om mattrygghet i norske hjem siden 2008.

Røssvoll mener at de gamle kostholdsrådene har gått ut på dato.